Med elevene oppmarsjert på skoleplassen tirsdag formiddag fikk rektor Ann Solli overrakt et skilt fra folkehelsekoordinator Marianne Vedal Grøttheim som erklærer skolen som helsefremmende.

Overrakte gratulasjoner

- På vegne av ordfører som nå er på ferie, vil jeg gratulere dere alle med vel utført arbeid og resultatet som som er kommet. Mange har bidratt, og det er viktig å fortsette arbeidet med helsefremmende skoler, slik at alle barn får en god og trygg oppvekst.  Det er femti grunnskoler i Nordland og bare halvparten har nådd målet, sa folkehelsekoordinator Marianne Vedal Grøttheim under markeringen.

Rektor Ann Solli har tidligere i år også kunne feste skiltet "Dysleksivennlig skole" på veggen, og året før ble Sømna markert som trafikksikker kommune av Trygg Trafikk, med skilt som forteller at skole og barnehage er trafikksikker.

Fortsatt mye uteaktivitet

Under rektors tale til elevene tirsdag, ble det betont at skolen fortsatt vil ha mye uteaktivitet, og at skolen vil fortsette arbeidet for godt psykososialt miljø og gode matpakker.  Skolen har mottatt et høyttaleranlegg som gave fra Gjensidigestiftelsen for anledningen, og dette ble i innviet med "Bli med dansen" gjennomført i styrtregnet.

- Vår kommune har vedtatt at våre grunnskoler skal være helsefremmende. Vi har også inngått en avtale med Nordland fylkeskommune om det samme. Det er fastsatt ti kriterier som må nås for at skolene skal kunne sies å gi alle elevene en helsefremmende hverdag. Vår skole er nå kommet i mål og vi kan nå kalle oss en helsefremmende skole, konstaterer Solli.