I år fikk jentene i 9. Klasse ved BBU muligheten til å bli med i et frivilligprosjekt som fordelte seg over 8 til 10 kvelder spredt utover våren, som varte i to timer hver kveld. Prosjektet startet i vår med fokus på menneskeform med ulike farger og mønster.

- Temaet for oppgaven var menneskeform med ulike mønster, farger og former, rett og slett lage noe så lite naturalistisk så mulig, sier kunstner Inger Hilde Nyrud.

Var på utstilling

Tanken var at man skulle gå vekk i fra standarder og tradisjoner på hvordan en kropp skal være. Jentene som var med i dette prosjektet ble delt inn i grupper på tre eller fire for å bygge opp sitt kunstverk. Elevene lagde verkene akkurat som de selv ville med tanke på hvordan figuren skulle se ut, farger og andre materialer som skulle på. Figurene er skåret ut i trefinér, som har blitt pusset og grunnet for så malt i akrylfarger. Prosjektet fikk tilskudd fra FAU og man fikk også låne utstyr fra Kulturskolen i Brønnøysund.

Etter litt diskusjon og kompromiss ble det tilslutt et resultat som elevene tilslutt ble fornøyde med. Nyrud mener at figurene er fylt med ulike uttrykk som kan være et symbol på at vi alle sammen er ulike.

- Det er derfor vi valgte å gjøre slik med oppgaven.

De ferdige verkene ble utstilt på Havnesenteret rundt påsketider i vår for en liten periode. De henger nå i gangene på BBU.

Mangfold med forskjeller

Rektor ved BBU Terje Heggheim mener at forskjeller gir oss mangfold.

- Når vi har et mangfold så bli vi også avhengig av å være ulike. Men vi må kan ikke glemme felleskapet og det å stå sammen. For at vi skal utvikle et miljø trenger man utvikling og vekst. Med hjelp av elevkunsten som preger skolen, kommer dette budskapet frem samtidig som det pynter opp.

Sluttføringen av prosjektet feires med pizzakveld men jentene som var med på prosjektet. Nyrud er stolt over innsatsen og resultatet.

- Er veldig fornøyd med kunstverkene som jentene lagde og at så mange valgte å bli med på dette. Håper at enda flere blir med til høsten da vi skal i gang med et nytt og mer spesialisert prosjekt som vil foregå på kveldstid for en liten gruppe elever.