30 ryttere hadde møtt opp for å sette hverandre i stevne. Det ble konkurrert i flere klasser. Klassene var alt fra feil og stil til ulike høyder. Både hest og ponni var med i konkurransen.  Til tross for sur sørvestlig vind klarte værgudene å holde regnet unna, slik at både ryttere og publikum fikk være med på et flott stevne.

Ung Torghattmester

Helgas yngste torghattmester var Marie Trælvik. Med sine 11 år viste hun både dommere og publikum at hun var en meget habil rytter.

- Jeg har vel sittet på hesteryggen siden jeg var bitteliten, men jeg fikk min egen hest for bare to år siden. Det å ri er en krevende sport hvor man må ha både god kondisjon og ikke minst balanse. Og så koster det litt å ha hest, men det gjør vel all idrett, uansett hva man velger å drive med. Jeg har valgt hest og trives med det. Å bli kåret til torghattmester er litt uvirkelig, men jeg er selvsagt glad og det er med å holde motivasjonen oppe. Jeg er bare glad og det har ikke gått helt opp for meg enda, sier en lykkelig vinner.

Enslig rytter

Under helgens stevne var det kun to herrer med. Roger Hopen var en av dem, og til tross for at han er ny på området, stakk han av med andreplassen i klassen ”Feil og stil”.

- Jeg begynte her for vel et år siden men fikk ikke egen hest før i januar. Clarion er en westfaler, og med egen hest startet jeg treningen mot stevnet. Hesten står til daglig hos Stall Vonheim, og det er her jeg får trent og hjelp til sporten. Å ri er en fysisk krevende sport og man må ha god balanse. Stevnet i helga var mitt første stevne og det var såpass artig at dette er noe jeg garantert vil fortsette med. Om jeg var alene mann under stevnet, så gjør det ingenting. Vel, helt alene var jeg ikke, det var også en yngre gutt med. Alle med interesse og mulighet bør prøve seg. At jeg fikk andreplass var ekstra motiverende, forteller Roger Hopen.

Satser på et liv med hest

Helgens andre torghattmester var Emma Vonheim på 19 år, som red på hesten Louis, en norsk varmblodshest.

- Jeg har holdt på med hest hele livet, eller jeg er vel egentlig vokst opp med hest. Det er kjempeartig og interessen har bare økt med årene. Det er vel en livsstil å holde på så mye med hester. Det var kjempeartig å vinne og nå er det bare et stevne igjen før jeg tar sommerferie. Jeg er akkurat ferdig med videregående og skal videre på skole til høsten. Da blir det Norsk hestesportssenter på Stavrum, hvor jeg ønsker å utdanne meg til ridelærer. Hest er krevende både mentalt og fysisk, men en idrett som er fantastisk gøy å drive med. Uten Brønnøy Hestesportsklubb hadde jeg vel aldri havnet her nå, sier en lykkelig vinner av tittelen torghattmester.

Fornøyde arrangører

Det var nok ikke bare ryttere og hester som var fornøyde med helgens stevne, det var også arrangørene.

- Det har vært en fantastisk helg. Alle som en har stått på for å få dette i havn. Det har vært konkurrert i 14 klasser. Alt fra konkurransesprang til klasser innenfor hest og ponni. 29 ryttere har deltatt og alle har bidratt til et vellykket stevne. Mange raser var representert, men stevnet ble nok dominert av norsk varmblodsridehest. Vi har hatt besøk av mange hyggelige og positive ryttere. En vellykket helg fra begynnelse til slutt, selv om værgudene ikke viste seg fra sin beste side, forteller Bente Holstad Næss i Brønnøy Hestesportssklubb.