- Det var en solid gjennomkjøring. Den tidlige scoringen ga oss muligheten til å senke skuldrene. Mo2 ga oss heller ikke veldig tøff motstand, sier tomålsscoreren.

Supersub

Etter 30 minutter kom Joakim Stormo Halsen inn på høyrekanten for hjemmelaget. Halsen har slitt med en skade som har satt ham på sidelinjen den siste måneden. Halsen markerte seg umiddelbart med scoring fra 11-meteren. Midtveis i andreomgangen satte målsniken inn sitt andre mål for dagen med en kontant avslutning fra kloss hold. Fem minutter før slutt ble matchvinneren tatt av banen. Halsen var fornøyd med innhoppet.

- Det morsomt å kunne bidra etter en lengre periode med skade. Det var deilig å kjenne på kampfølelsen igjen. Jeg merket ikke noe til skaden, og to scoringer må sies å være godkjent.

BILs hovedtrener, Alexander Ediassen, mener at det ikke er tilfeldig at Halsen avgjør kampen på en slik måte.

- Han er ikke i matchform enda, men kvalitetene kan ingen ta fra han. Det er ingen overraskelse at han scorer mål. Han er en veldig god goalgetter, og viser i dag at han fremdeles har det i seg.

Forlater klubben

I likhet med flere andre spillere forlater Joakim Halsen Brønnøysund etter sommeren. Han skal i militæret, men vil ikke utelukke en retur senere.

- Det kan være at jeg kan komme hjem enkelte helger. Det hender vi får fri, så jeg skal ikke utelukke noen ting. Vi får se til høsten.

Halsen tror BIL klarer å erstatte spillerne som reiser til høsten.

- Det pleier å løse seg. Dette har vært et problem for BILs A-lag veldig lenge, men jeg tror de klarer å løse spillerlogistikken. Det kommer alltids nye spillere opp som kan ta over for de som forlater klubben, sier matchvinneren.

Amundsen = Løpsmaskin

I tillegg til Halsens to scoringer var det midtbanespilleren Isak Amundsen som åpnet målkontoen for BIL allerede etter to minutter. Amundsen var drivende god gjennom hele kampen. Både Brønnøysunds Avis og Hovedtrener Alexander Ediassen var enig i at Amundsen var hjemmelagets beste spiller mot Mo2.

- Isak har tatt store steg fra fjorårssesongen. Han har en vanvittig løpskapasitet og god teknikk. Han leverte nok en god kamp etter flere gode prestasjoner den siste tiden. Nå har han i tillegg lagt inn mål i repertoaret sitt, noe vi kan dra god nytte av utover sesongen. Han er en spennende spiller med stort potensial. Han trener allerede som en toppidrettsutøver, sier hovedtreneren om sin midtbanespiller.

Løpsmaskinen selv var brukbart fornøyd med egen innsats, men understreker samtidig at han har mye å gå på.

- Det var en grei gjennomkjøring. Det var ikke den beste kampen jeg har spilt denne sesongen, men helt på det jevne. Vinner vi neste kamp mot Bodø/Glimt, har vi hatt en solid avslutning på vårsesongen

Amundsen har ingen planer om å forlate klubben med det første.

- Jeg tror jeg blir værende. Jeg skal med stor sikkerhet fullføre årets sesong, så får vi se etter sesongslutt.

I scoringsform

Med seieren over Mo2 klatret BIL opp på tredjeplass på tabellen. Blåtrøyene har 12 poeng og en målforskjell 16-6 på de fire siste kampene. Det gjør brønnøyværingene til et av seriens formlag når det kun gjenstår én kamp før laget tar sommerferie.

- Vi er inne i en god periode. I dag gjorde vi akkurat nok til å vinne kampen, uten å imponere noe voldsomt. Vi har flere spillere i god form med mye selvtillit. Nå vet vi at mange forsvinner til høsten, men vi må avslutte vårsesongen på en god måte, så får vi se hva som skjer til høsten. Opprykk er nok urealistisk, men vi skal bite godt fra oss, sier hovedtrener Alexander Ediassen.

BILs neste hjemmekamp er mot Bodø/Glimt neste mandag.

Kampfakta

Brønnøysund IL – Mo IL 2: 3-0 (2-0) Isak Amundsen (1), Joakim Stormo Halsen (2).

Sted: Brønnøysund kunstgressbane

Divisjon: Menn 4. div avd 1 HESA

Dommer: Martin Skarstein

BILs lag: Tommy Horn, Fredrik Dahle Moe, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten, Fredrik Salhus, Isak Helstad Amundsen, Adrian Alexander Sandvik, Espen Øverås, Henning Gladsø, Suhayb Samatar mahdi.

Før kampen

BIL ligger på fjerdeplass med 15 poeng etter ni kamper. Brønnøyværingene har levert en rekke gode kamper den siste tiden. Med 13 mål på de siste tre kampene må hjemmelaget sies å være favoritter mot bunnlaget Mo2

Mo2 står med ett poeng på seks kamper og ligger nest sist på tabellen. Gjestene fra Mo har sluppet inn mange mål så langt i sesongen, noe som burde passe et hjemmelag i scoringsform.

2 min – 1-0 – Isak Amundsen: Amundsen sender avgårdet et skudd fra 20 meter. Mo2-keeperen fomler ballen i eget mål.

5 min – BIL kontrollerer kampen. De har mye ball, men unøyaktige avleveringer offensiv hindrer hjemmelaget fra å øke ledelsen.

7 min – Rolig nå. Kampen preges av mange frispark og dårlige pasninger.

10 min – Henning Gladsø er plutselig alene med Mo2s keeper, men makter ikke sette ballen mellom stengene.

12 min – Fredrik Salhus har vært aktiv i åpningsminuttene. Midtbanespilleren må forlate banen med skade, inn kommer Jørgen Rodal

15 min – Bortelagets keeper har hatt en uheldig start på kampen med flere svake involveringer. Han er nok en gang nære ved å gi hjemmelaget scoring etter svakt spill i egen sekstenmeter. Isak Amundsens skudd blir reddet på streken.

20 min – Skjer lite på Brønnøysund kunstgress bane nå. BIL styrer kampen men greier ikke skape store farligheter for gjestene fra Mo.

30 min – Mo2 har spilt seg tilbake i kampen. Tempoet har falt betraktelig og ingen av lagene greier å skape nevneverdige sjanser. Til tross for en jevnspilt periode har hjemmelagets keeper, Tommy Horn, knapt fått kjenne på kula.

35 min – 2-0 (straffe) Joakim Stormo Halsen.  Nok en gang er bortelagets keeper på etterskudd. Han meier ned Adrian Stormo Halsen i sekstenmeteren. Soleklar straffe. Halsen er sikker fra 11-meteren.

40 min – BIL burde øke ledelsen. Hjemmelaget skaper flere store sjanser, men avslutningene er for upresise. Både Gladsø og Mahdi misset på store muligheter

45 min – Pause. BIL styrer store deler av spillet de første 45 minuttene. Manglende ferdigheter foran gjestenes mål hindrer hjemmelaget fra flere scoringer. Presisjonen må bli bedre om BIL skal fortsette scoringsformen fra de siste kampene. Stillingen er 2-0 til blåtrøyene.

48 min – Mo2 setter ballen i mål, men scoringen blir annullert for offside.

53 min – BIL har åpnet 2.omgangen veldig svakt. Mo2 er plutselig det førende laget etter en førsteomgang der gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg.

55 min – Tommy Horn med en god benparade. BIL heldige som unngår baklengsmål.

63 min – 3-0. Joakim Stormo Halsen setter inn sitt andre mål for dagen. Målsniken får stå alene på 15 meter og setter ballen kontant i nettet. Skal mye til om bortelaget kommer tilbake nå.

70 min – Rolig periode nå. Virker som Mo2 har gitt opp håpet om poeng. BIL gjør som de vil på Brønnøysund kunstgressbane nå.

77 min – Joakim Stormo Halsen har vært frisk på hjemmelagets høyrekant. Mo2 sliter med å holde kontroll på han.

84 min - BIL får indirekte frispark fra 8 meter. Hjemmelaget blåser ballen over mål.

89 min – BIL kontrollerer inn seieren i sluttminuttene.

90 min - BIL vinner 3-0 over et svakt Mo2. Hjemmelaget gjorde på ingen måte mer enn de måtte for å ta alle tre poengene.