Martine Holand er blitt Levanger-spiller, og denne måneden har hun sammen med lagvenninnene på Levangers jente 16-lag kvalifisert seg for Toppserien, hvor de beste lagene i Midt-Norge spiller mot hverandre.

- Det er kjempekult. Jeg har jobbet for dette lenge. Hvis jeg kommer inn på videregående i nærheten av Levanger, så spiller jeg der til høsten, sier 16-åringen fra Sømna.

Sømna markerer seg

Hun er også tatt ut til talentsamling: 23. til 30. juni arrangerer Region Nord i Norges håndballforbund samling for de mest talentfulle guttene og jentene fra årgangene 2000, 2001 og 2002 i Orklahallen i Orkanger.

Det er ikke mange helgelendinger blant de uttatte, med unntak av hele tre spillere som er ført opp som Sømna-spillere: Martine Holand (født 2001) og Einar Almendingen og Oskar Dahle, som begge er årgang 2002.

- De innkalte spillerne er plukket ut basert på flere kriterier; tidligere kartlegging, rangering gjort av regionens spillerutviklere i tillegg til hensyntaking av antall lisensierte spillere i hvert av regionens fylker, skriver Norges Håndballforbund.

Stolt leder

- Det er relativt sjelden slikt skjer her hos oss, så i Sømna er vi veldig stolte over spillerne våre, sier Eli Kolsvik Garaas, leder for Sømna IL håndball.

Hege Nielsen har vært trener for Martine Holand de siste to årene. Hun er glad for at hun er tatt ut.

- Det er kjempeartig at Sømna har så mange med. Martine har et spesielt talent som keeper. Det så vi tidlig, forteller hun.

Martine Holand synes også det er kjempebra at tre spillere fra Sømna skal på samlingen.

- Hvordan greier Sømna IL dette?

- Vi får mye halltid, og vi har et godt håndballmiljø. Og så er vi ikke så mange spillere, så vi får mye spilletid, sier hun.

2002-modellene Einar Almendingen og Oskar Dahle slår følge med Martine til talentsamlingen i Orkanger neste helg. Foto: Svein Halvor Moe