Kjøpmann Sigleif Mork på Rema 1000 søker om å få holde åpent på søndager. Han skriver i sin søknad til Brønnøy kommune at han får negative tilbakemeldinger fra turister og andre om at butikken ikke har åpent søndager, spesielt sommerstid.

Turistkommune

- Målet må være at turistene kommer tilbake år etter år, samt forteller andre om hvordan næringslivet i Brønnøy har tilrettelagt for turismen. I Brønnøysund / Brønnøy kommune er Torghatten Nordlands 3. mest besøkte turistmål. Jeg mener dette bør legges vekt på i en søknad til fylkeskommunen, skriver Mork, som ber kommunen søke fylket om å bli en turistkommune.

Avvist i 2015

Mork avslutter brevet med at han formelt søker  om å få utvide åpningstiden i månedene mai-september til også å gjelde søndagene.

Det er ikke første gang Mork tar opp problematikken. Han søkte blant annet 2015, og da fastslo fylkesmannen at Brønnøysund ikke er et typisk turiststed - i motsetning til Vega, som fikk turiststedstatus i 2012.

- Oppfordret til å søke

Sigleif Mork bekrefter overfor BAnett at søknaden har samme ordlyd som de han har sendt inn før.

-  Det er i prinsippet samme søknad som jeg har sendt inn før, men nå håper jeg Brønnøy vil være en ja-kommune. Når Vega kan få det til, så burde vi også få det til. Jeg er ofte på jobb søndager. Da ser jeg bobilene svinge inn her. De forventer at det er åpent. Målet er å gi dem et godt tilbud.

-  Har du vurdert å lage en brustadbu?

- Nei, det er ikke godt nok for turistene. Vi ønsker å vise dem hele varespekteret, alt Norge har å by å.

- Du har søkt før. Hvorfor tror du på ja i år?

- En lokalpolitiker har ringt og oppfordret meg til å søke. Jeg tror kommunen ønsker å være positiv og legge til rette for næringsvirksomhet. Juli er for oss en like stor omsetningsmåned som desember, sier Sigleif Mork.