Den mye omtalte flotell-saken seiler videre. Brønnøysunds Avis har tidligere skrevet at Ole Christian Olsen ønsker å installere et flotell ved havnepromenaden på Strømsneset i Brønnøysund Sentrum.

Denne plasseringen ønsket ikke politikerne, men de oppfordret til å finne et annet sted å ligge i samarbeid med Brønnøy havn. I forrige uke sendte planutvalget skisserte forslag til havnesjef i Brønnøysund, Sølvi Kristoffersen. Sammen med Kystverket og nautikere har hun satt seg ned for å se på mulige areal langs skipsleden.

Kristoffersen sier til BA at de nå vurderer flere mulige løsninger.

Ole Christian Olsen, som tidligere stod i spissen for flotellet, var med på møtet med havnesjefen onsdag ettermiddag. Men han sier at han har trukket seg tilbake. Nå er det Jan-Terje Sivertsen som representerer lekteren.

Trenger overnattingstilbud

Jan-Terje Sivertsen jobber for Båt for båt AS. Han mener Havnesjefen og planutvalget gjør en grundig og god jobb.

- Vi ønsker å plassere flotellet så raskt som mulig i Brønnøysund. Hadde det vært opp til oss, så hadde det vært her allerede, men vi har full forståelse for at dette er en prosess som tar tid, sier han

- Jeg synes det er flott at man benytter ekspertise på satsingen med flotell i byen. Dette viser at kommunen og Havnevesenet ønsker å hjelpe til. At nautikere bidrar gjør vurderingen av installasjonen grundigere, skriver Sivertsen i en e-post til BA

Sivertsen mener at et flotell med 30 hotellrom og uteservering er noe byen trenger i sommersesongen. Nå begynner det å haste.

- Det trengs flere overnattingstilbud i Brønnøysund, og ingenting hadde vært bedre enn at vi rakk å sette opp flotellet til Rootsfestivalen i sommer. Skulle det vært realistisk, må det skje noe veldig raskt. Det er strenge klassifiserings- og godkjenningskrav for slike floteller. Dette er ingen problem, men lekteren skal tross alt fraktes et godt stykke før den er på plass i havna.

Ønsker gjestehavna

Sivertsen mener det er positivt at Havnesjefen og Kystverket vurderer flere tilbud. Han mener likevel at det allerede finnes løsninger som er gjennomførbare.

- Den beste løsningen vil nok ha vært om man hadde gitt oss et raskt svar. Vi har full forståelse for at de ikke vil legge lekteren ved Strømsneset, slik vi hadde som første alternativ. Det andre alternativet er på gjestebrygga - den ytterste piren- som er lang nok til å huse flotellet. Det er få dager i året gjestemarinaen er full av båter. Flotellet er bygd for at båter skal kunne legges til, så det vil ikke bli noe problem for andre båter som ønsker plass i gjestemarinen. Om det er snakk om noen meter så kan i verste fall bryggen flyttes noen meter og legges inntil lekteren, flotellets fortøyning tåler fint en slik belastning.

Venter på Kystverket

Havnesjef Sølvi Kristoffersen sier at de forholder seg til vurderingen Kystverket gjør av forslagene de nå sender inn.

- Vi har skissert opp noen forslag som vi skal forespørre Kystverket om råd i forhold til trafikken gjennom sundet, og om det er mulig å benytte noen av lokalitetene vi allerede har diskutert.

Hva som blir den endelige løsningen, er fremdeles usikkert.

- Det blir nok noen av forslagene vi allerede har fått skissert. De heteste forslagene er piren som ligger ytterst på flytebryggen i gjestehavna, samt Lille brønnøya. Nå blir det opp til Kystverket å gi en vurdering på arealene som flotell-søkerne ønsker. Det er flere ting som må ordnes, ikke bare lokalitet, men også selve flotellet. Dette er et prosjekt som tar tid, sier Kristoffersen.

Satser på helårsdrift

Brønnøy er en attraktiv turistdestinasjon på sommerhalvåret, men på vinterhalvåret har det vist seg å være krevende å drifte et overnattingssted. Sivertsen er ikke i tvil om hva som er ambisjonene til flotellet.

- Vi satser absolutt på helårsdrift. Flotellet skal driftes som hotell, med overnatting og servering.

Det er usikkert når Kystverket kommer med sin vurdering av forslagene.