- Det har vært en helt fantastisk kveld. Jeg ser allerede fram til neste gang, sa en strålende fornøyd Magnus Jackson Krogh fra scenen på Thon hotel lørdag kveld.

Svært inspirerende

Finnmarkingen forlot scenen til stående applaus fra de frammøtte. Krogh fortalte om livet med diagnosen ADHD, samt andre psykiske lidelser. Publikum ble tydelig inspirert av Krog som hadde med seg psykiatrisk sykepleier Hilde Kragebøl på scenen. De to presenterte morsomme, inspirerende og triste historier fra hovedpersonens liv. Flere av publikummerne hadde ADHD og ble veldig inspirert av Kroghs historier.

- Vi sliter begge med ADHD. Det er befriende å høre at man kan overvinne diagnosen og leve et normalt liv. Krogh er til stor inspirasjon for oss, sier to publikummere som ønsker å være anonyme.

- Setter ord på følelsene

Krogh og psykiatrikeren Hilde Kragebøl pratet i nesten to timer. Latteren satt løst blant publikum da finnmarkingen fortalte om hvordan diagnosen har preget livet hans. Det var også perioder der tilskuerne satt med en klump i halsen. Anita Berntsen og Karina Jensen sitter i styret i ADHD Norge Brønnøy lokallag og har jobbet med å få Magnus Jackson Krogh til Brønnøysund. De var strålende fornøyd med kvelden.

- Jeg tror Krogh inspirerte mange i kveld. Dette er absolutt et tema som trenger mer omtale. Krogh er helt ærlig, og setter ord på følelser mange av de frammøtte kjenner på. Vi er veldig fornøyd med kveldens forestilling og gleder oss allerede til neste show i Brønnøysund.

Hovedpersonen selv mener kvelden gikk over all forventning. Han forteller folk i Brønnøysund kan se fram en ny forestilling til høsten.

- Det har vært en strålende kveld. Vi jobber med programmet for høsten, og responsen fra publikummet i Brønnøysund sender signaler om at en ny forestilling er hjertelig velkommen. Jeg blir også motivert av slike tilbakemeldinger. Forhåpentligvis kan vi sette opp et nytt show i byen til høsten.

Diagnosens talerør

Alle personene Brønnøysunds Avis snakket med mente at Krogh er til stor inspirasjon, noe hovedperson setter særlig pris på.

- Jeg har blitt et talerør for mennesker som sliter med ADHD. Jeg er 100 prosent ærlig om mine problemer, og det er nok grunnen til at så mange mennesker interesserer seg for det jeg driver med. Hvis folk mener at jeg er til inspirasjon er det ingenting som er bedre enn det.

Kun begynnelsen

Magnus Krogh nærmer seg sin forestilling nummer 250. Han ønsker å fortsette i flere år framover.

- Jeg ønsker å holde over tusen slike show. Dette er et tema som trenger offentlig omtale. Det er hundretusen som har diagnosen på landsbasis, og min private blogg blir lest av tusenvis av mennesker hver eneste dag. Man kan streve etter det perfekte liv så mye man orker, men den dagen den psykiske helsen ryker er løpet kjørt. Jeg kan ikke forklare hvor viktig det er å snakke høyt om disse diagnosene.

Skryter av byen

Krog er født og oppvokst i Kjøllefjord i Finnmark. Han flyttet til Oslo for å jage skuespillerdrømmen, men bor nå i Gjøvik. Mange kjenner han fra VGTV-serien ”Oljebarna”, der han forteller om sitt liv. Finnmarkingen har vært i Brønnøysund i siden fredag. Han mener kystbyen er et fantastisk sted.

- Publikummet var helt strålende. Brønnøysund er en by med åpenhjertige folk som virkelig interesserer seg for temaet. I kveld skal vi ha avslutningsfest på puben i sentrum. Jeg ser fram til å bli kjent med flere brønnøyværinger, sier Krogh.