23. mai fikk utestedet forhåndsvarsel om ilegging av prikker i henhold til alkoholloven. I dag stenges kranen i tolv dager.

20 prikker

På grunnlag av skjenkerapport er Seahouse ilagt totalt 20 prikker: 8 for skjenking til person under 18 år, 4 for skjenking av berusede personer, 4 for ikke å overholde skjenketidsbestemmelsene, 2 for ikke å ha bortvist berusede personer og 2 for store mangler i internkontrollen.

Seahouse ble innkalt til møte 30. mai, hvor det ikke kom fram nye opplysninger, og fikk varlsel om inndragning av skjenkebevillingen fra 20. juni til 1. juli.

Etter møtet ble de 20 prikkene opprettholdt, mens inndragningen i skjenkebevillingen ble framskyndet til perioden 9. juni til 20. juni. Prikkene blir stående i to år fra den dagen de ilegges, så slettes de. Når et skjenkested når 12 prikker skal bevillingen inndras.

Så fulle folk

Det var Nordenfjeldske Kontroll AS som besøkte Seahouse 7. mai. I rapporten heter det at det var relativt få gjester, men at det blant dem fantes personer som var åpenbart påvirket av rusmidler, at mindreårige fikk alkohol skjenket av andre samt at det foregikk skjenking til åpenbart berusede personer.

Kontrollørene så en kvinne få kjøpe en øl to minutter over klokken 03.00, da lysene ble skrudd på. De så også en mann være kranglete med en kvinne som åpenbart var påvirket. Han fikk kjøpe seg øl og drink i baren.

Skjenkekontrolløren utførte legitimasjonssjekk på en person som viste seg å være 17 år. Personen opplyste å ha drukket vann, men også å ha fått smake av den vedkommende satt med. Kontrollørene så vedkommende drikke irish coffee. Ifølge rapporten ble denne personen kranglete. Kontrolløren ba vedkommende forlate stedet, ellers ville politiet bli kontaktet. Personen forlot så stedet.

Utestedet beklager

Vicky Liu fra driftsselskapet Shengda As skrev 30. mai et brev til kommunen om at at utestedet aksepterer kommunens inndragning i 12 dager og at de beklager hendelsen denne kvelden.

- Vi skal forbedre oss med ordningen på Seahouse, med flere vakter på plass, inngangskontroll i hoveddør i henhold til lovverket og interne rutiner, kontrollrunder i lokalet i henhold til blant annet alkoholloven, være enda nøyere med legitimasjonskontroll og ha kontroll over at folk ikke blir overskjenket og at alle har det bra i lokalet. Vi har allerede begynt med 20-årsgrense på Seahouse, og det skal vi også holde fremover, skriver Liu i brev til kommunen 30. mai.

Hun ber også om at bevillingen inndras så tidlig som mulig, helst tidligere enn datoen angitt i brevet, noe som altså ble etterkommet.