Jubileet ble behørig markert og ungene var tydelig stolte av barnehagen sin der de geleidet oss rundt i alle rom for å vise oss hvor flott de hadde det. Ute var det full aktivitet med grilling og fest.

Alltid fullt

Nærmere 150  med stort og smått hadde møtt opp for å få med seg jubileet.

- Bakketun barnehage er en privat barnehage og vi har fullt belegg. Det har det alltid vært og det er vi selvfølgelig glade for. I dag kan vi feire 10-årjubileum i egne lokaler. Tidligere leide vi hus hos Bakketun, det gamle skolehuset på Brekkeidet, men når vi fikk kjøpe dette for 10 år siden slapp vi å leie og kunne dermed eie. Det er ikke få dugnadstimer som ligger bak denne flotte barnehagen og hva er vel ikke mer naturlig enn at vi da feirer oss selv. Alle de som var med på dugnad, både i begynnelsen og underveis er invitert til festen. Barna gleder seg stort og det gjør selvfølgelig vi også, sier leder Torill Fagerland.

"Slåttonnsbarnehage"

Omkring på det store tunet løp glade barn. Barnehagen har eksistert siden 1987. Da startet det som en barnehage som skulle anvendes i slåttonna. Dette ble etter hvert en heltidsbarnehage.

- Det startet som en privat ”slåttonnsbarnehage” i 1983, men behovet viste seg større og det ble en heltidsbarnehage. Denne ble drevet privat til 1987, da overtok kommunen. I 1993 la kommunen ned barnehagen og et privat initiativ fra foreldrene ble satt i gang. Bakketun barnehage ble igjen en foreldreeid barnehage. Siden da har det vært en veldrevet barnehage i privat regi. Det har ikke bare vært enkelt. Etter hvert ble pågangen og søknaden så stor at vi hadde behov for større lokaler. Da en bolig/ gård på Malm ble lagt ut for salg kjøpte foreldregruppen denne. Det var i 2007. Etter nærmere 2000 dugnadstimer endte vi opp med en flott barnehage med mange rom og et stort uteareal. Det er det vi feirer i dag, forteller Fagerland.

Gave fra kommunen

De fleste som hadde stilt på dugnad for å ferdigstille barnehagen var invitert. Selv om det er en privat barnehage var også ordføreren invitert. Ordfører Andrine Solli Oppegaard stilte selvfølgelig opp og med seg hadde hun lovord og gave fra kommunen.

- Dette er en gledens dag. Bakketun barnehage har vært med å bidra til at vi har god dekning av barnehageplasser i Sømna kommune. Det er en veldrevet og god barnehage som dere alle kan være stolte av. Jeg har i dag med en gave fra kommunen, et plommetre. Dette kan jeg være med å både beskjære og pode, for det er jeg god på, lo ordføreren og overrakte plommetreet til leder Fagerland.

Bygde ut for større areal

At behovet er tilstede hersker det ingen tvil om. Barnehagen ble utbygd i 2013 og da fikk de større kjøkken, bedre inngangsparti og en 70kvm stor platting.

- Behovet var der og vi måtte gjøre noe. Vi er så heldige å ha svært positive foresatte som er med og da ble det enklere å gjennomføre. I barnehagen er det nå 10 ansatte og 27 barn. Vi har godt med tumleplass og uteareal, sier Fagerland.

At barnehagen er populær hersker det ingen tvil om. Den oppfyller alle krav om både areal og antall ansatte per barn

- Dette er en fantastisk barnehage. Den ligger vakkert og fritt til og har et stort uteområde å leke på og dette blir brukt. At barna er mye ute er et pluss i regnskapet. Personalet her skaper trygge rammer for barna og de er svært imøtekommende. Det at den er eid av foreldre gjør at samarbeidet går godt og vi blir hørt av personalet. Dette er en stor dag og vi håper at det fortsetter slik, sier Kristian Moen som har en datter i barnehagen.