Barnehagene i Brønnøy arrangerer denne uken den ellevte utgaven av barnekulturuken. Brønnøy barnehage består av fem avdelinger. Furutoppen, Flaggstanghaugen, Salhus barnehage, Toftsundet og Klokkergården barnehage fra Velfjord. Åpningssermonien startet med et tog som gikk fra den gamle brannstasjonen i Sørbyen til Schrøders plass. Varaordfører Torstein Moe holdt deretter en kort tale før barna kunne kose seg med boller og saft.

Barnas uke

- Dette er en positiv aktivitet for barna. De jobber systematisk med kultur gjennom året. Her får de muligheten til å bli kjent med flere aktiviteter, sier Torstein Moe.

Fra tirsdag til fredag skal barna få prøve seg på forskjellige aktiviteter. Det blir blant annet arrangert barnekunstutstilling, fotballturnering og teaterforestilling. Nestleder for Brønnøy barnehage, Berit Dille, mener barnekulturuken betyr mye for ungene.

- Dette er årets høydepunkt for bana. Kultur er noe som barna elsker å holde på med. Barnekulturuken skaper samhold både innad og på tvers av barnehagene i byen.

Gleder seg til kattemusikal

Stemingen blant ungene var strålende. De koste seg i solskinnet på Schrøders plass. Eva Johanne Sandvær og resten av skolestarterne fra Salhus barnehage ser fram til resten av uken

- Barnekulturuken er gøy. Jeg gleder meg til å få ansiktsmaling før kattemusikalen på teateret, sier fem år gamle, Eva Johanne Sandvær.

Pedagogisk leder i Salhus barnehage, Line Sunde, tror uken blir en suksess.

- Dette er absolutt noe barna har sett fram til lenge. Spesielt kattemusikalen som arrangeres på fredag er noe alle gleder seg til.