Klokka 12 i dag anløp MS Deutschland Gårdsøya i Brønnøysund. Det er et cruiseskip med 600 passasjerer. De første i land var ekteparet Wetzlar fra den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Og det var ikke været som lokket dem ut, men trekkspilltoner.  Brønnøy Trekkspillklubb var på plass på Gårdsøya, og sørget for muntre toner da skipet ankom i gråværet.

Første dag med regn

- Vi kunne ikke høre dem godt nok oppe på båten, så vi måtte forte oss ned leideren og inn hit for å høre dem spille, sier ekteparet Wetzlar. For Brønnøysund trekkspillklubb var det kaldt på fingra i dag, men de fikk ly for regnet i lagerhallen hvor de spilte for åpen dør.

-Vi stiller gjerne opp på cruiseanløp, og synes det er hyggelig å spille, sier formann Steinar Sandvær som var glad for den positive responsen.

Wetzlar forteller at det er første dag de har regn på turen.

Forventer fjorten cruiseanløp

Cruiseskipet kommer nå fra Svolvær og skal videre til Ålesund.

-Så langt jeg vet er det første gang vi har MS Detuchland på besøk her hos oss. Det er et middels stort cruiseskip. Denne sommeren forventer vi fjorten cruiseanløp, og blant dem leilighetsskipet "The World"  sier havnesjef Sølvi Kristoffersen. Hun var på plass for å ta imot cruiseskipet, sammen med reiselivssjef Solveig Svendsen fra Helgeland Reiseliv i dag.

En halvtime etter cruiseskipets anløp kom det turbusser for å ta passjerer med ut på utflukter i regionen.

I fjor var det 25 cruiseskip-besøk i regionen . Dette inkludert fem anløp av det nye hurtigruteskipet «Spitsbergen».