Under torsdagens stevne var hele fire klubber representert. Både Brønnøysund, Sandnessjøen, Hattfjelldal og Sømna hadde deltakere med i de fleste grenene. Det ble konkurrert i 60, 100, 1500 og 3000 meter, samt kule, diskos, lengde og høyde.

Rekordfall

En av de som utmerket seg var unge Waldemar Knygh Rossdal. I en alder av 12 år satte han ny klubbrekord i sin aldersklasse på 200 m.

- Jeg er fornøyd med dette løpet. Klubbrekord er selvfølgelig gøy å få med seg, men nå er det bare å trene mer slik at jeg har muligheten til å ta flere. Dette er skikkelig gøy å være med på, sier Rossdal.

På 3000 m var det ikke overraskende Lasse Blom som stakk av med seieren på tiden 8.51.

- Jeg er ikke helt fornøyd med tiden. Jeg hadde som mål å komme under 8.35, men klarte det ikke denne gangen. Årsaken ligger vel kanskje i at jeg har trent hardt den siste tiden, men får ta dette som en test på formen og komme sterkere tilbake.

Mari Brox vant dameklassen og satte ny klubbrekord med tiden 10.35.

- Det var lett å løpe i dag og jeg fikk god flyt allerede fra start. I motsetning til Lasse er jeg godt fornøyd med å ha slått min egen klubbrekord, sier en smilende Brox.

Bronse i NM stafett

Arrangementet var godt representert og Hattfjelldal hadde med tre sterke utøvere. Atle Skundberg, Lars Thomas Sperrok Larsen og Sondre Mjølkarlid hadde alle sterke tider i sine løp. Samme gruppen deltok i NM stafett og kom hjem med bronse.

- Vi hadde også Sivert Jarmund med da vi vant bronse. Egentlig hadde vi andreplassen i boks inntil siste veksling. Da gikk det galt, men det er bare å se fremover og øve mer på vekslingene fremover, sier trioen.

Utover løp ble det arrangert både diskos, kule, lengde og høyde.

I kule var familien Dale/Arnøy godt representert. Hele tre generasjoner var i ringen. Bestefar Aksel Arnøy (83), Tor Dale og sønnen Tommy Dahle.

- Det er ikke alle som kan påberope seg at hele tre generasjoner stiller til kretsstevne, men det gjør vi, ler Tommy Dale og veileder bestefar Aksel i ringen.

Diskosrekord

Diskos er ingen ny gren i Sømna, men har ligget nede en stund. I 2016 ble den nye diskosbanen innviet og interessen har økt betraktelig.

- Jeg har aldri gjort dette før, men syns det er kjempeartig. En gren som er helt ny for meg, sier Hedda Baustad og kaster et kjempekast.

- Kanskje dette er begynnelsen på noe mer, ler hun og samler vennegjengen til å prøve seg.

Brage Arumairasa satte klubbrekord i diskos for sin klasse.

- Alt stemte i dag og vi hadde ingen tekniske problemer. Dette skjer dessverre fra tid til annen, men i dag gikk det som smurt. Om det var overskyet, så klarte værgudene å holde regnet borte under stevnet, og det er vi glade for, avslutter Rørmark og minner på HSB-lekene neste lørdag.