Seseongens første friidrettsstevne på Sømna stadion arrangeres i morgen.

- Siden det er Kristi himmelfartsdag starter vi på tidlig på ettermiddagen. Løpsøvelsene er 60, 100, og 1.500 meter for jenter og gutter og 3.000 meter for begge kjønn i seniorklassen. De tekniske øvelsene er høyde og diskos. Stevnet er for deltakere fra 10 år og eldre. For de som er yngre er det eget stevne i forkant av det ordinære stevnet. Av klubber utenfor regionen har Hattfjelldal og Sandnessjøen meldt sin ankomst, forteller Roy Rørmark i Sømna IL.

Klar for ny sesong. Tom Ivar Olsen (f.v.), Roy Rørmark og Alf Dahle fra åpningsstevnet på Sømna stadion i fjor. Foto: Jøran Horn

HSB Cup neste lørdag

Det premierte stevnet HSB Cup går av stabelen lørdag 3. juni. Deretter er det torsdager som gjelder for videre framover med stevner 15. juni, 6. juli, 27. juli (Sommardagan-stevnet), 10. august, 24. august , 14. september og 5. oktober.

I tillegg kommer Trælnesfjellet opp søndag 18. juni.

Mari satte klubbrekord

Årets første klubbrekord er allerede et faktum. Den satte Mari Brox på selveste 17. mai da hun løp 5.000 meter i Trondheim på 18.37,02, ifølge

Kondis.no

. Det er nøyaktig et halvt minutts forbedring av hennes egen klubbrekord i Sømna IL, og ga fjerdeplass i det åpne kretsmesterskapet for Trøndelag i langdistanse. Syv kvinner deltok på 5.000 og alle løp på under 20 minutter. Maria Wågan fra Namdal løpeklubb var klart raskest vant på ny pers med 16.43,28.

Lasse Blom og Mari Brox deltok på åpent kretsmesterskap i langdistanse for Trøndelag på nasjonaldagen. Totalt 25 kvinner og menn utgjorde Norges raskeste 17. mai-tog. Her er de avbildet etter å ha vunnet herre- og dameklassen i Torghatten rundt 2014. Foto: Jøran Horn

18 mann stilte til start på 10.000. Lasse Blom løp på gode 31.40,37. Det ga syvendeplass i et meget sterkt felt, der åtte mann løp inn under NM-kravet på 31,59. Ola Sakshaug fra Kristiansand Løpeklubb var aller raskest med 30.40,61, mens Strindheim-løperne Trond Ørjan Eide og Mats Bjørgum var mindre enn sekundet bak på andre- og tredjeplass.

Mandag 2. pinsedag, det vil si 5. juni, er det som alltid Torghatten rundt. Både turmarsjen som arrangeres av Torgar grendelag og løp i regi av Sport Torghatten. Torghatten rundt er det fjerde og siste løpet før sommerferien i Sør-Helgeland løpskarusell. Det er mange lokale deltakere på flere distanser i Alstahaug maraton lørdag 10. juni.