Den faste ferjen på Vennesund - Holm-sambandet, MF Lysingen, har vært inne til planlagt vedlikhold siden 1. mai. MF Bognes har betjent sambandet i mellomtiden.

Ferjebytte ga ventetid

Driftsleder Jarle Rodahl hos Torghatten Trafikkselskap opplyser at "Lysingen" etter planen skal være tilbake i drift fra fredag 2. juni.

- Vi har gjennomført planlagt vedlikhold og oppgradert skumslukkingsanlegget om bord for at ferjen skal være i henhold til regelverket for farlig last, sier Rodahl.

Forrige helg ble det mye venting på ferjeleiene på grunn av stor tilstrømming til regionen og lavere kapasitet på "Bognes". Reserveferjen tar 50 personbilenheter (pbe) mot Lysingens 60.

- Det  var mange bobiler sist helg som skulle til Hommelstø, antakelig i forbindelse med dansegallaen. Trafikken ellers har gått greit, annet enn at det som kjent var litt venting denne helgen, sier Rodahl.

"Ramtind" inn for å supplere

TTS har en plan for å møte trafikken denne helgen, og på grunn av at kristi himmelfartsdag er på torsdag forventes det stor trafikk på onsdag. MF Ramtind er derfor satt inn onsdag fra 10.30 til 18.00. De to ferjene skal i denne perioden gå samtidig.

- Vi vil gjøre det samme på søndag når trafikken kommer tilbake igjen, sier Rodahl.

Ramtind vil prioritere farlig last, men fyller opp med annen trafikk samtidig.