I juni i fjor ble det kjent at Jon Ervik hadde sagt opp sin stilling som rektor ved Hilstad skole, og at Kjartan Paulsen hadde sagt opp på Nordhus. Kommunen lyste ut stillingene i håp om å finne en nye, permanente rektorer.

I fjor høst, etter første utlysning av rektorstillingene både ved Nordhus og Hilstad, kom det inn bare tre søkere til begge stillingene. Kommunen valgte derfor å lyse ut på nytt. Samtidig ble Ståle Brun og Per Storevik konstituert som rektorer ved henholdsvis Nordhus og Hilstad. I mars var det kommet fem søkere til de to stillingene, og i mai ble Ståle Brun tilsatt på Nordhus.

Denne uken opplyser oppvekstsjef Knut Johansen i Brønnøy kommune at det ikke har lyktes å ansette ny rektor ved Hilstad skole.

- Vi har gjort en vurdering av søkerne og har kommet til at vi ikke har fått den søknaden vi ønsket. Vi lyser derfor ut stillingen på nytt umiddelbart, sier Johansen.

Dette betyr at kommunen sannsynligvis må forlenge Per Storeviks konstituering.

- Vi vil gjøre det vi kan for å få ansatt en ny rektor, men antakelig må vi starte skoleåret med konstituert rektor, sier Johansen.