Fristen er utsatt fra mandag denne uken, 22. mai, til 22. juni. Registrenes kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo opplyser mandag at registrene hadde mottatt "flere søknader" innen den opprinnelige fristen 22. mai. Hun sier imidlertid at registrene ikke kan gå ut med antall eller navn av hensyn til de fremtidige forhandlingene.

Mer informasjon vil først bli offentliggjort etter at tildelingen er gjort, sier kommunikasjonsdirektøren.

Knapp med informasjon om utsettelse

Ifølge Brønmo har registrene utsatt prekvalifiseringsfristen fordi de vurderer å utsette selve tilbudsfristen som foreløpig er satt til 13. juli.

- Hvorfor vurderer dere å utsette tilbudsfristen?

- Vi endrer på prekvalifiseringsfristen fordi vi vurderer å endre på tilbudsfristen til august, svarer Brønmo.

- Men hvorfor vil dere vurdere å utsette selve tilbudsfristen? Skyldes det få prekvalifiserings-søkere eller anmodning fra potensielle søkere om mer tid?

- Det er det svaret jeg kan gi: Vi endrer på prekvalifiseringsfristen fordi vi vurderer å endre på tilbudsfristen. Vi mente det var viktig å melde fra før helgen, fordi det sikkert var mange som satt og jobbet for å komme i mål i løpet av helgen. Tidsrammen vi satte var knapp, det var vi klare på fra starten, svarer Brønmo.

Thon og Søren Nielsen vil være med

Thon Gruppen har bekreftet overfor BAnett tidligere at de har iverksatt en reguleringsprosess nord for hotellet i sentrum for å forberede et eventuelt nytt registerbygg.

Tirsdag bekrefter også dagens registerutleier Søren Nielsen AS, at de har tenkt å bli med på konkurransen. Jon Syvertsen, styreleder i Søren Nielsen AS, sier til BAnett at selskapet deltar i prekvalifiseringsrunden.

Om det er andre aktører som har søkt prekvalifisering for å få levere et tilbud er foreløpig ikke kjent.