Brønnøyværingen, som til daglig er NRK-journalist, har på vegne av Lekteren Flotell, et selskap under stiftelse, søkt Brønnøy Havn, Brønnøy kommune og flere andre instanser om å få legge en lekter i Brønnøysundet.

Matservering

Den planlegges lagt ut like nord for Esso-brygga.

- Vi ønsker å legge den ut allerede i sommer slik at den kan være med å avlaste distriktet med tanke på overnatting til turister, festivaler, større arrangement. Lekteren ønsker vi å ha der så lenge behovet er til stede, skriver Olsen.

Ifølge søknaden opplever Brønnøy økende turisme, og han mener det er viktig å kunne huse alle besøkende. Lekteren har 30 rom og "all nødvendig innhold" med tanke på hygiene, servering, komfort, sosiale aktiviteter etc, skriver Olsen. Den har også muligheter for matopplevelser på vannet for besøkende.

Har undersøkt bunnen

Lekteren Flotell (SUS) har latt dykkere undersøke havbunnen og forholdene skal være optimale for å feste lekteren med bergbolter i fjellet.

- Vi har også undersøkt med kraftleverandør, elektrikere og vann/kloakk. Alt dette er også noe som løses enkelt, skriver Olsen.

Ifølge søknaden har han fått positiv respons fra Destinasjon Helgeland, Torghatten ASA, Hurtigruten og Coop Sør-Helgeland. Olsen påpeker at havnevesenet vurderer å anlegge flytebrygge i området, men framhever at lekteren kan påmonteres fendere, slik at båtfolket kan legge til langs den.

Aker Brygge-light

Lekteren er 72,4 meter lang. I konseptbeskrivelsen beskrives en restaurant om bord og behov for totalt 20 arbeidsplasser i høysesongen.

- Lekteren vil ha 30 rom, alle med egne dusj og toalett. Man vil også leie ut kontorer og forsøke å få til et kontorlandskap bestående av små bedrifter, heter det.

Som inspirasjon framheves Aker Brygge i Oslo og Solsiden i Trondheim.

- Og hvem vet, kanskje kan man få til et mini-Solsiden eller "Aker Brygge-light". Hvor man kan nyte tiden i Brønnøysund, hygge seg med venner, god mat og drikke og kanskje til og med få fanget sin egen fisk fra dekk..., heter det.

Ole Christian Olsen er i ferd med å stifte selskapet Lekteren Flotell.