BIL-trener Alexander Ediassen og spillerne gjorde de siste forberedelsene på trening fredag kveld.

– Vi har trent på defensiv organisering av bakre firer og drillet etablert angrep fram til siste tredjedel. Vi har faste avtaler på hvordan vi skal komme oss fra keeper og opp til angrepssonen, derfra og inn har spillerne mer frihet. Vi har også terpet på roller, posisjonering og løp, for å få det til å sitte, forklarer Ediassen.

Tre tap i fjor

I fjor var første gang på seks år at BIL og Sandnessjøen var i samme divisjon. Erkerivalene møttes tre ganger i 2016. SIL gikk seirende ut av alle oppgjørene. Det begynte med en dramatisk cupkvalik i Brønnøysund i april. BIL ledet 2-1 helt til sluttminuttene. Da greide Vegard Theting å krangle inn en utligning. 2-2 sto seg igjennom ekstraomgangene, og SIL vant staffekonken.

– Det var surt. I serien ble det 3-1-tap i Sandnessjøen, etter tre dødballmål imot, minnes Ediassen.

I fjorårets hjemmekamp bommet BIL på straffe like før pause.

– Så scoret SIL tre ganger tidlig i andre omgang, og det endte 2-4, sier Ediassen.

Revansjelysten kaptein

For å finne siste BIL-seier mot Sandnessjøen må vi tilbake til 2009.

Tommy Horn og Marius Heide Horn er de eneste i dagens stall som var med da.

– Jeg var faktisk ikke klar over at det er så lenge siden vi vant, og det er nesten på grensen til katastrofe, sier kaptein Tommy hoderystende.

– På den tiden var det mye rutine, pondus og aggressivitet i laget. Nå har vi knapt spillere over tjue år i stallen. Derimot er dagens spillere raskere og mer teknisk og kan dermed utgjøre en forskjell på den måten, sier Tommy.

Marius Heide Horn får et nostalgisk glis om munnen når vi viser ham avisartikkelen fra 2009, en tid da verden var et bedre sted å leve og Beyonce herjet hitlistene med «Halo».

– Hehe, gode minner det der. Vi har også noe å revansjere etter fjorårssesongen, mener Marius.

Tommy skyter inn at det må kriges om det skal bli reprise fra 2009.

– Jeg spår en spennende kamp til siste minutt, det handler bare om å finne frem krigeren i oss, for det er tross alt et lokaloppgjør vi snakker om her, fastslår han og slår i bordet med knyttneven.

Må utnytte farten og teknikken

Ediassen har slagplanen klar.

– SIL har stor luftstyrke så vi har jobbet med defensiv dødball i oppkjøringen. De har også større rutine med spillende trener Stian Theting som har spilt og Tippeliga med Glimt, og Martin Dimov har spilt i den bulgarske toppdivisjonen. SIL er et mer voksent lag enn oss, men vi har større fart og bedre tekniske spillere. Vi må være smarte, spille vårt spill og bygge videre på den gode andre omgangen borte mot Stål sist, sier Ediassen.

Oppgjøret på Sagbakken endte med 4-2-tap.

Ediassen gjør tre endringer i startelleveren fra forrige kamp. Førstekeeper Tommy Horn tar er tilbake mellom stengene, etter familiære forpliktelser forrige helg. Dermed tar Brayn Musoni plass på benken, etter å ha debutert på A-laget. Joakim Stormo Halsen og Suhayb Samatar er ute med skade. Inn kommer August Einvik Kildal og Adrian Sandvik. Steffen Strøm, Eskil Mikkelsen Svartis og Andreas Dahle er også ute med skade.

SIL går for seier

SIL-trener Stian Theting ser fram til å møte BIL og går for seier.

– Vi satser på framgang i prestasjon og at det gir oss tre poeng. Alltid artig med lokaloppgjør. Det kommer sikkert en del supportere fra Sandnessjøen, så jeg håper at hjemmepublikum bidrar til bra ramme, sier Theting.

SIL har bare spilt to kamper. Det ble 1-0-seier borte mot Junkeren og 3-3 hjemme mot Fauske/Sprint.

– Vi er ikke helt fornøyd med starten, selv om vi like gjerne kunne vunnet 1-0 sist. Vi har god tropp i morgen, og målet er å være med i toppen, sier SILs spillende trener.

Femte- mot sjetteplass

Bodø/Glimt 2 topper 4. divisjon HeSa-tabellen med fire strake seirer og 12 poeng. Deretter følger Fauske/Sprint og Stålkameratene med syv poeng. BIL ligger på femteplass med fem poeng på fire kamper. Sandnessjøen, på plassen bak, har fire poeng etter sine to kamper.

BIL lokker med gratis inngang og nytt speakeranlegg, med Øystein Nordhuus bak mikrofonen.

– Publikum kan få dobbel dose i morgen, for damelaget møter Innstranden før vår kamp, sier Alexander Ediassen.

Fotball er alltid best å oppleve fra sidelinjen. For dem som ikke har anledning til å overvære lokaloppgjøret har BAnett livedekning fra klokken 15.00.

BILs lag: (4-2-3-1): Tommy Horn – Isak Helstad Amundsen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Fredrik Salhus, Jørgen Sebaster Rodal – Adrian Sandvik, Espen Øverås, August Einvik Kildal – Henning Borgen Gladsø. På benken: Brayn Musoni, Abdi Mustaf, Fredrik Dahle Moe, Andreas Hovemoen Solli, Jay Porntep Kongram Jørgensen og Christoffer Bandele Karlsen.

BIL-trener Alexander Ediassen lover at karene hans skal sparke fra seg på lørdag. Foto: Privat