Petter Solberg er rikskjendis for to ting, hans meritter i rallycross og rally og ikke minst for sine dårlige engelskkunnskaper. Onsdag spilte han inn reklamefilm for Tine på Kvaløya i Sømna. Hele reklamefrekvensen med rallystjernen gikk på engelsk. Denne gang med perfekt uttale.

Ny ost lages i Sømna

Tine har i mai lansert sin nye ost, Østavind. I den sammenheng spilles det inn reklamefilm over to dager i Sømna. Sømna Meieri Nord er det eneste stedet som produserer denne osten som nå er i salg i alle landets butikker. Marianne Grøtte hos Tine var med under reklamefilminnspillingen der Aksel Hennie er regissør.

- Forbrukerne etterspør pålegg med mer smak, sier Grøtte og beskriver den nye osten som et produkt som kan oppfylle det de tror kundene ønsker.

- Grunnen til navnet er at når østavinden kommer inn over Helgelandskysten så har den godvær med seg, det tror vi er bra for folk og fe. Dette er Tines største lansering i 2017, og det er 6-7 år siden vi laget en helt ny ost. Dette er vi veldig stolte av, sier Grøtte.

Hun skryter av både natur og mennesker i Sømna. De har møtt folk som har vært veldig villige til å bidra på ulike måter for at reklamefilmen skal bli en realitet. Særlig skryter hun av Sømna Kro og gjestegård og nærings- og kultursjef Ben Andre Graven for å ha lagt alt til rette for dem.

Petter med perfekt engelsk

Det er Try Reklamebyrå som filmer på oppdrag fra Tine.

- Denne reklamen tar utgangspunkt i at Sømna gjør noe med deg. Enten du bor her eller er her på ferie. Det skal lages ulike småhistorier som skal fortelle at denne osten gjør noe med deg. Petter Solberg er fortellerstemmen på engelsk i filmen. Han snakker da perfekt britisk engelsk. Grunnen til at han snakker perfekt er at han er her i Sømna, forklarer Grøtte.

På nytt og på nytt filmes sekvensen der han kort forklarer hvor osten produseres og hvordan den smaker. Til slutt er Aksel Hennie fornøyd og Petter Solberg lettet over at alt satt som det skulle. Deretter byttes vinkel og det skal filmes på nytt.

Lokale skuespillere

Reklamefilmen kommer på TV, digitalt og i sosiale medier i løpet av to uker. Da er også flere lokale skuespillere med. Deres innspilling skjer i hovedsak i morgen, torsdag.

- Folk har vært så utrolig hjelpsomme og imøtekommende. Mange har sendt inn videoer og de har vært utrolig sjarmerende, sier Grøtte.

Arbeidet med reklamefilmen startet klokken 06.00 i dag tidlig og de gir seg ikke før torsdag ettermiddag. En av dem som har hjulpet til under innspillingen er Kristoffer Bjørnvik.

- Jeg ble kontaktet via en bekjent av en bekjent. Jeg er tilrettelegger og hjelper med ulike ting. Jeg har aldri vært med på noe slikt tidligere og jeg synes dette er veldig artig, sier Bjørnvik.

- Kristoffer er uvurderlig sammen med Ben Andre Graven. Vi hadde ikke klart oss uten dem, roser Marianne Grøtte.

Lokale skuespillere er Ole Christian Olsen og sønnen Henning. Thomas Westerberg og datteren Alexandra (5), Marianne Rasmussen, Linn Vendela Halseth, Andreas Helmersen, June Måsøy, Emil Andre Berg Hansen og Linn Nilsen.