Allerede klokken 18 begynte køen å danne seg foran konsertlokalet og da duoen Jonas Fjeld og Ole Paus entret scenen. Fra første strofe satte de standarden for konserten, og 220 publikummere lot seg begeistre etter bare 30 sekunders underholdning fra scenen.

Det er i år 20 år siden duoen platedebuterte, men det er 22 år siden de startet prosjektet «To rustne herrer» og de visste å spøke med sin fremskredne alder. Ole Paus presenterte alle innslagene underveis og snakket like fort på innpust som på utpust mens Jonas Fjeld sto smilende ved siden av. Konserten startet med «Engler i sneen» og det hele var så vakkert at publikum brast ut i spontan applaus.

Harselerte med politikerne

Underveis i forestillingen var det ikke en politiker som slapp unna Ole Paus munnrapphet og duoens evne til å formidle sitt budskap. En etter en fikk de sentrale politikerne passet påskrevet for sin egoisme, kynisme og glemt medmenneskelighet. Melodien «Bon Voyage» ser først 15 år tilbake før den ender med dagens flyktningkrise, en sterk sang med et viktig budskap. Paus og Fjelds sterke engasjement i kveldens framføring resulterte i trampeklapp fra et stående publikum. Videre i programmet sang de «Fred lønner seg ikke», en beskrivelse av grådighetskulturen som råder i de politiske kretser.  Publikum lot seg lett rive med og da refrenget kom sang publikum av full hals «All we are saying, is give greed a chance».

– Det beste med denne sangen opplevde vi på et av finanstoppenes julebord hvor vi var innleid for å underholde. Vi fikk dem med på allsang, og det var unektelig morsomt da de holdt hverandre i hendene, klemte hverandre og sang med på refrenget «all we are saying is give greed a chance», sa Paus til publikums latterbrøl.

Musikalsk gledestund

Paret leverte flere perler fra sin karriere og det ble levert musikk med tekster som de fleste har et forhold til. Selv om Paus og Fjeld er to ytterpunkter i snakkesalighet så utfyller disse to herrene hverandre på en helt perfekt måte og det var aldri lang tid mellom spøk og alvor.

– Vi vet hva fremmedfrykt er. Det har vi kjent på kroppen selv, forteller Paus og legger ut om en turne hvor de var på en bygdefest for å underholde.

- Vi var to utskudd som ikke sto til forventningene og følte oss fremmede, sier Paus og lar det aldri være noen tvil om ironien i sin uttalelse.

Hyggestund som frister til gjentakelse

Publikum lot seg begeistre hele veien. Det hersket ingen tvil om at de fikk valuta for pengene.

– Dette var kjempebra. Vi har storkost oss med god underholdning og fantastisk musikk. Dette gjentar vi gjerne om de kommer tilbake, sier Siv Meyer og Merethe Bjøru, som hadde kjørt fra Sømna for å få med seg konserten.

Noe mindre begeistret var ikke Kjetil Mathisen og Benedicte Sørli.

– Dette var en fantastsk konsert. Herrene er jo gamle nok til å være våre foresatte, men de er bar helt rå. At det er over 20 år siden de startet konseptet viser bare hvor populære de er. Vi liker dem som duo og vi liker enkeltprestasjonene deres. Dette ga mersmak, forteller de.

Nytt show under arbeid

Konserten fredag inneholdt to herrer med akkurat passe rustne stemmer og et upåklagelig gitararbeid. Stemningen var ledig og lett og bar preg av at de to har samarbeidet i mange år. Men ut fra herrene selv har de ikke tenkt å gi seg med det første.

– Vi har allerede et nytt prosjekt på gang, men vil ikke si så mye om det enda. Det er mye som blir til underveis, og det har dere fått hørt mye om i kveld, sa Ole Paus og ville ikke ut med mer enn akkurat det.

– Det får være vår hemmelighet til vi står på scenen igjen.

– Vi har hatt en flott kveld med et trivelig publikum. Vi kommer gjerne igjen. Til slutt har jeg et lite ønske. Kan avisa være så snill å sende en stor hilsen til Sigve Saltermark og hans familie fra meg. Det hadde jeg satt stor pris på, sier Jonas Fjell og haster ut døren og takker for stunden.