Initiativtaker til Barnas Turlag er Irene Øvregård Nordal. På årsmøtet i Brønnøy turlag sa hun seg villig til å starte Barnas Turlag i Sømna.

- Det finnes i dag 17 slike i Nordland, og vi er alle underlagt Den Norske Turistforening. Ideen bak det hele er like enkel som den er genial. Ut på tur, aldri sur. Målet er å få flest mulig i aktivitet og hva er vel bedre enn å bruke den vakre naturen vi har til dette formålet, sier Øvregård Nordal, som er leder for laget.

Trivsel og sosialt samvær

Både LHL og Folkehelseinstituttet ønsker økt aktivitet blant befolkningen, og turlaget har dette som et av hovedfokusene i sitt arbeid. Målet er også her økt aktivitet for barn mellom 0-16 år. En fersk rapport viser at barn er for passive og det vil få konsekvenser senere i livet.

- Vi har lagt opp til sunn og god aktivitet, og hovedmålet vårt er å bruke naturen, få frisk luft, ha en sosial møteplass for barn i alle aldre og ikke minst stimulere til økt fysisk aktivitet. Årsplanen er lagt og vi har som mål å klare arrangere minst en tur i måneden. Det vil nok bli flere etter hvert og vi håper jo på at flest mulig deltar, forteller de.

Til Holandsvannet

Første tur går 1.mai til innersiden av Holandsvannet. Her skal det gjennomføres både rebusløp og natursti.

- I og med at det er første turen så vil vi spandere både kaffe, kake, saft og grillmat. På resterende turer må folk ha med seg egen matpakke. Vi håper at flest mulig kommer og påminner om at det ikke er lov å kjøre helt inn, men at de som kommer må parkere på parkeringsplassen. Det er godt merket. Videre innover er det fullt mulig og både sykle og trille barnevogn, sier Irene Øvregård  Nordal.

Barnas Turlag Sømna har egen facebookside og alle som ønsker delta bes om å gå inn på siden for å se både turer og bilder.

- Vi er helt nyoppstartet men håper at flest mulig ser seg tid til å være med. Det er mye spennende på planen frem mot nyttår, smiler Irene Øvregård Nordal.