Er skuffet

Til BAnett opplyser mannens forsvarer, advokat Erik Lea, at mannen ikke har bestemt seg for om han vil anke dommen.

– Han vil bruke hele ankefristtiden frem til lørdag 5. mai for å tenke seg grundig om, opplyser han.

Mannen mener at han er delvis feilaktig dømt.

– Han er lei seg og skuffet over at han ble dømt for voldtekt av datteren. Han  mener det er feil, og forsvarer mener det ikke er bevismessig dekning for det, sier Lea.

Ikke del av Dark Room

Aktor i saken er statsadvokat Thor Erik Høiskar ved Nordland statsadvokatembete. Han tok tirsdag forbehold om at det er Riksadvokaten som tar avgjørelsen om så alvorlige straffesaker skal ankes, men uttalte at han var fornøyd med dommen.

– Vi synes det er en veldig grundig og riktig dom. Han har fått en veldig streng straff, og det skal han ha. Vi har merket oss at retten mener den i hvert fall ikke er for streng, sier han til BAnett.

Operasjon «Dark room» er politiets navn på en langvarig etterforskning av overgrepsnettverk på internett. Ifølge Høiskar er ikke denne saken en del av «Dark room»-komplekset.

– Saken er ikke en del av Dark Room-komplekset. Dette er fordi Dark Room forutsetter at det er brukt kryptert nettleser, for eksempel Tor. Det var ikke tilfelle i denne saken. Men overgrepene var på nett, som i Dark Room, sier han.