Denne uken er Noisy ute på vårturné. Koret ble startet i 2015 og består av elever på helse- og oppvekstfag ved Brønnøysund videregående skole.  Noisy er et kultur- og formidlingsprosjekt for elevene i de fire klassene på linjen.

- Jeg vil påstå at dette er unikt i Norge.  Samtlige elever og lærere er med på dette. Det er elevbasert, så det er for eksempel elevenes produksjonsgruppe som velger ut sangene, forteller lærer Anne Vågan.

Solister

Med på vårturneen denne uken er tre distriktsmusikere: Geir Allan Reitan, Roy Bjørnli og Børge Rugås. Dirigent er Ragnhild Skille, som til daglig er rådgiver i Norsk kulturskoleråd.

- Hun er opprinnelig brønnøyværing og oppvokst med meg, så henne er vi glad for å ha med, sier Vågan.

Flere av helse- og oppvekstelevene deltar som solister: Andreas Bakke spiller ukulele, Håkon Sverre Nygård elgitar og fløyte, mens flere synger.

Sprer glede

Denne ukens turné startet i Vevelstad og går, i rekkefølge, videre til Vega, Sømna, Bindal og Brønnøy. Totalt holder Noisy 13 konserter - for skolebarn, barnehager og eldre.

- Elevene sprer glede på denne måten. Sangen gir dem et ekstra verktøy å ta med seg ut i arbeidslivet, overfor både unge og gamle. Publikum synger med.

- Og elevene blir vel glade selv også?

- Jaja, det er sunt å synge! Det er også spennende å se utviklingen gjennom året, hvor tøffe elevene er blitt siden i høst når det gjelder å ta ordet og opptre foran folk, sier Anne Vågan.

Victoria Sandøy og Amanda Ditlefsen Johansen synger solo under opptredenen på Berg skole. Foto: Norma Moen