Både Karoline Storvik og Vilde Abrahamsen har vært viktige bidragsytere til at sømnaværingene har hatt mulighet til å stille lag og ikke minst har gjort det bra. De sanket faktisk så mange poeng i serien at de fikk delta i helgas regionsluttspill i Trondheim. Det var forbeholdt serievinnerne og serietoerne i de respektive seriene. Sømna klarte seg bra. Mye på grunn av at de har to lovende jenter som er med og setter standarden på trening og i kamp.

– Det var fantastisk artig å spille sammen med guttene i helga selv om det ble tre tap. Jeg og Karoline har fått erfare at det er vanskeligere å hevde seg så lenge vi spiller sammen med guttene. Men den utfordringen har vi tatt. Først og fremst fordi vi ønsker å bidra til at Sømna stiller G14-lag. Men også på grunn av at det er utviklende å få spille sammen med guttene. Det går helt fint at det er litt tøffere dueller når vi er sammen med dem, sa Vilde.

Jobbet hardt

Niendeklassingen spilte på streken i helga. Hun jobbet hardt for å være spillbar og var som oftest det selv om motspillerne passet på henne. Karoline Storvik fikk mest spilletid på kanten. Det at de må bekle andre roller en til vanlig synes de to venninnene er positivt. Begge jenteinnslagene er med når håndballregionen samler de beste på dette alderstrinnet i Nord-Trøndelag og Helgeland til spillerutviklingstiltak i Steinkjer. Der får de nye impulser.

– Målet er å bli så god som mulig. det er litt av drivkraften for at jeg bruker så mye tid på dette. samtidig er det veldig godt miljø. Til helga skal vi på turnering på Steinkjer, sa Vilde som er en av godt og vel 150 sømnaværinger som skal delta i en av landsdelens aller største håndballturneringer. Både sportslig og sosialt så vil nok utflukten dit bli en stor opplevelse. Fornøyd med helga i Trondheim var også Marianne Hermansen Dahle som trener G 14-laget.

Spiller også fotball

– Jeg synes spillerne klarte seg bra selv om lagene vi møtte er jevnt over bedre enn seriemotstanderne. Sømna som er en forholdsvis liten bygdeklubb har langt færre spillere å ta av enn Trondheims-klubbene og de som dominerer på dette alderstrinnet. For å få til lag må vi gjøre det på vår måte. I regionsluttspillet møtte vi stort sett lag som utelukkede hadde 2002-modeller. Vi må ha med gutter som er både ett og to år yngre for å ha mulighet til å stille lag. Ettersom vi bare er sju gutter som er vi også avhengige av jentene som er sporty og stiller opp, sa Hermansen Dahle til BA.

Flere av jentene og guttene er også aktive på fotballbanen. Det gjør at laget nå tar en pause før de starter oppkjøringen til en ny sesong.

Karoline Storvik og Vilde Abrahamsen markerer seg på G 14-laget til Sømna. Foto: Svein Halvor Moe