Forrige uke åpnet Helgeland bakeri utsalg i Sandnessjøen, Mosjøen og på Mo i Rana, og få dager senere kom nyheten om at brønnøy-kvinnen Hege Stefansen skal overta som daglig leder av bedriften fra 1. august.

Kommer til Brønnøysund

Med et navn som «Helgeland bakeri» er det bare én by igjen uten kjedens tilstedeværelse på Helgeland; Brønnøysund. Men det skal det bli en endring på, lover avtroppende daglig leder Bjarne Mosås til BAnett.

– Ja, det er noe som ligger i planen, men vi er ikke kommet så langt. Vi må få hodet litt over vannet, og er avhengige av å finne det rette stedet, sier han.

– Stort nok marked

– Er det marked for enda et bakeri i Brønnøysund?

– Vi klarte jo å etablere oss på Mo, og der er det jo en stor og en liten aktør. Og den store er kjempestor, svarer Mosås.

– Konkurranse er bare sunt, legger han til.

På plass i løpet av 2017

Han kan samtidig ikke gi noen konkret tidsplan for etablering, utover dette:

– Vi skal etablere i Brønnøysund i år, men det blir neppe på denne siden av sommeren. Sannsynligvis blir det etter sommeren, sier han.

Helgeland bakeri er en del av samme foretak som Bodø bakeri. Mens Helgeland bakeri har sin produksjon i Mosjøen, foregår produksjonen for Bodø bakeri på Fauske, med seks utsalgssteder i Bodø, Fauske og på Rognan.