I mai i fjor bekjentgjorde Per Kåre Hatten at han la ned strandrestauranten på Torget, som åpnet i 2013.

- Vi har drevet litt i pluss, litt i minus og mye i null, men dette er snakk om å tilpasse seg til virkeligheten. Da Tosenveien forsvant gikk startskuddet for en grundig gjennomgang av økonomien i dette. Tosen-hendelsen ble dramatisk for oss. Vi kan dokumentere 70 prosent nedgang i overnattinger her ute som følge av vei-stengingen. Det ville da være galskap å holde restauranten åpen, sa han.

Til BAnett påpeker han at stormen og utgifter til konseptutvikling gjorde sitt til at 2013 ga større oppstartskostnader enn nødvendig.

—Men i 2014 og 2015 drev vi i pluss. Men så kom 2016. Staten ba om hjelp, og vi startet akuttmottak. Vi trengte nok også et pauseår, fikk ryddet i hodet. Nå strammer vi det ytterligere opp.

Fredag ble det kjent at restauranten åpner igjen, og åpningsdato er satt til lørdag 20. mai.

- I erkjennelsen i at mennesker kommer til Torghatten for å oppleve stor attraksjon og natur, mener vi at maten og servicen skal være en del av denne helheten, heter det på restaurantens facebookside.

Per Kåre Hatten tar en ny sesong med matservering. Foto: Helga Tryggvason Vorren