I mai i fjor bekjentgjorde Per Kåre Hatten at han la ned strandrestauranten på Torget, som åpnet i 2013.
- Vi har drevet litt i pluss, litt i minus og mye i null, men dette er snakk om å tilpasse seg til virkeligheten. Da Tosenveien forsvant gikk startskuddet for en grundig gjennomgang av økonomien i dette. Tosen-hendelsen ble dramatisk for oss. Vi kan dokumentere 70 prosent nedgang i overnattinger her ute som følge av vei-stengingen. Det ville da være galskap å holde restauranten åpen, sa han.
Til BAnett påpeker han at stormen og utgifter til konseptutvikling gjorde sitt til at 2013 ga større oppstartskostnader enn nødvendig.
—Men i 2014 og 2015 drev vi i pluss. Men så kom 2016. Staten ba om hjelp, og vi startet akuttmottak. Vi trengte nok også et pauseår, fikk ryddet i hodet. Nå strammer vi det ytterligere opp.
Fredag ble det kjent at restauranten åpner igjen, og åpningsdato er satt til lørdag 20. mai.
- I erkjennelsen i at mennesker kommer til Torghatten for å oppleve stor attraksjon og natur, mener vi at maten og servicen skal være en del av denne helheten, heter det på restaurantens facebookside.