Foruten å være frisør og drive Tunheim Salong har Ingrid Andreassen nå også gjort sin store hobby om til jobb. Hun var over gjennomsnittet interessert i trening og var blant annet Step-instruktør i perioden 1999–2002 og 2014–2015. For egen del har hun trent styrke siden 2003 og var så aktiv på treningssenteret at folk begynte å spørre henne til råds når det gjaldt trening.

– Jeg følte ikke at jeg kunne svare på alt og ønsket mer og mer å få bedre kunnskap om trening, forklarer hun, og tilføyer at det var grunnen til at hun bestemte seg for å utdanne seg innen dette.

Høsten 2013 reiste hun til Oslo og tok del 1 i Fitness basis ved Norges idrettshøgskole.

I første omgang for å se om det var noe for henne.

– Og jeg fikk virkelig blod på tann, som det heter, sier hun.

Muligheten for del to kom da Idrettshøyskolen åpnet en avdeling i Trondheim, og våren 2015 sto Trening og kostholdsveiledning for tur før hun tok del 3: Personlig trener.

– Jeg føler med trygg på kvaliteten av utdannelsen, siden det er Idrettshøyskolen hvor alt er basert på forskning.

Stor interesse

Hun forteller at det er forbausende stor interesse for personlig hjelp og veiledning innen dette emnet.

– Forståelsen for å investere i egen helse er voksende og selv om det har vært gratis treningsstudio i Vevelstad i mange år er det kanskje mange som føler at effekten av å trene alene ikke har vært helt som forventet.

– Det er vel også sånn at for å få tilgang til gratis trening må veiledningstime med fysioterapeut være på plass først. Noen trener videre i samarbeid med terapeuten, andre fortsetter på egen hånd, forklarer Ingrid som er svært engasjert og snakker varmt og entusiastisk om temaet trening.

– Menneskekroppen er et fantastisk maskineri som selv med feil «drivstoff» fungerer. En bil går til sammenligning ikke langt om du fyller feil, forklarer hun.

– Tenk da hva man får tilbake om kroppen får riktig «drivstoff» og vedlikehold.

Skreddersyr program

Ingrid forklarer ivrig hvor viktig det er å lage program tilpasset den enkelte. Det som fungerer for den ene er kanskje ikke like bra for den andre forteller hun og sier hun strekker seg langt for å gi folk det de vil ha.

Hun kommer gjerne hjem til kunden for å diskutere et tilpasset opplegg over en kopp kaffe.

– Det er så artig og spennende. Noen ønsker skreddersydde program og oppfølging av personlig trener og så langt har det ikke vært nødvendig med annonsering for det har gått trutt og jevnt fra starten, sier den aktive damen, som altså også driver frisørsalong og sørger for at sveisen også er på plass.

– Det kan være et puslespill noen ganger å få kabalen til å gå opp, og jeg vurderer på sikt å ha fast åpningstid på treningsstudioet.

Hun forklarer at det er Vevelstad kommune som sørger for gratis trening til folket.

– En unik og flott ordning vi har hatt i mange år, og som vi håper fortsetter. Men det er klart at med døgnåpent kan det ha sine utfordringer – men det er en annen historie, sier hun, og tilføyer at personlig trener ikke kommer inn under gratis trening.

Ingrid Andreassen har gjort sin store hobby til yrke. Her med Erik A. Pedersen.

Aktiv dame

Om det er fordi hun er så godt trent at hun har overskudd til å være med på så mye kan godt være.

Foruten salong og virksomhet som personlig trener, familie, hus og hjem er hun også helfrelst «hestejente» aktivt med i Hrappur Islandshesteklubb. Hun er også generelt interessert i friluftsliv, det være seg turer i skog og mark eller ski og slalåm.

Ingrid var også aktivt med i teaterlaget hvor hun også er leder. Da det store «Spelet om Magnus Bærføtt» skulle settes opp i 2016 tok hun på seg ansvaret for å se det hele vel i havn etter at Spelets mor, Solveig Porsvik, gikk bort.

Et stort og tidkrevende arbeid med organisering av masse folk og øvinger over lang tid. En oppgave hun gjorde strålende, og om ikke det var nok hadde hun også en rolle i Spelet–en rolle hun leverte med overbevisning.

Man kan si om Ingrid at hun lever som hun prediker:

– Det er utrolig hva du kan få tilbake av en kropp som får vedlikehold og riktig «drivstoff».