I dag scoret vegaværingen sitt andre mål for året i 4-0-seieren mot Odd 3 i første hjemmekamp på Melløs. Den målfarlige 29-åringen fant også nettmaskene da Strømsgodset 2 ble banket 5-2 i serieåpningen i 3. divisjon avdeling 1 forrige helg.

- Jeg er flyttet opp fra midtbanen som hengende spiss i "10-errolle" i år, så det blir forhåpentligvis mange mål. Jeg har fått en fin start i hvert fall, konstaterer 29-åringen fornøyd.

Ung trener i Moss

Veteranen er seks år eldre enn trener Ole Martin Nesselquist, som tok over midtveis i fjorårssesongen.

- Han er bare 23 år, har spilt for Moss og tok trenerutdanning etter at han måtte legge opp på grunn av skade. Han er utrolig dyktig og har god dialog med oss rutinerte spillerne. Han ville ha meg nærmere boksen i år, og det har jo fungert godt så langt, sier Klaussen.

To storseiere på til sammen 9-2 og seks poeng gir tabelltopp i 3. divisjon avdeling 1. De to foregående sesongene spilte MFK i andredivisjon. I 2015 kjempet "kællane" om opprykk til 1. divisjon og endte på andreplass. I fjor ble det ellevteplass og nedrykk, da 2. divisjon den ble halvert som følge av serieomleggingen.

Ambisjonene for årets sesong er foreløpig begrenset til de berømmelige arbeidsoppgavene.

- Målet er å bli bedre og gå for å vinne hver kamp vi spiller. Får vi til det, så lover det godt for å komme høyt oppe på tabellen. Det føles digg med en så god start, sier lagkapteinen.

Ekte mossekråke fra Vega

Etter ni år i klubben og byen, som har en gul kråke i byvåpenet, er han trykket til supporternes bryst.

- Laget består av mange lokale spillere. Jeg regnes også blant dem nå og har blitt utropt til ekte mossekråke. Det anser jeg som en stor ære, sier Thomas Klaussen.

Neste hjemmekamp er mot Østsiden fra Fredrikstad. Østfoldoppgjøret overføres direkte på Eurosport Norge søndag 7. mai. Det er første kamp i Discoverys breddesatsing i norsk fotball.