De blåkledde tar i mot Innstrandens på Brønnøysund kunsgressbane i den første kampen i 4. divisjon avd. 1 i HeSa. Sist lagene møttes var helt tilbake i 2015, da BIL gikk seirende av banen 4-1 på bortebane.

Det er neppe noen vektig målestokk før lørdagens kamp.

Vet ingenting om Innstranda

– Jeg er jo litt spent. Vi vet ikke helt hva vi går til. Vi vet ingenting om Innstranda, egentlig vet vi lite om de fleste lagene, sier BIL-trener Alexander Ediassen til BAnett.

Han forsikrer at laget er klare for sesongen - stort sett.

– De fleste er klare, det er noen som har fått litt dårlig oppladning, og vi mangler noen til helga, både med skader og folk som må til Trondheim for eksamen. Men de fleste er klare.

Ediassen har tro på laget, men understreker at de møter ukjente størrelser i denne sesongen. Foto: Simon Aldra

Ute etter fall på skitur

Henning Gladsø og Jey Kongram Jørgensen er borte, sistnevnte etter å ha falt på ski(!).

– Han har lovet at han ikke skal stå på ski igjen, sier en lakonisk Ediassen.

Jørgensen var også skadet i fjor, men man håper at han ikke blir lenge borte denne gangen. Også årsfersk keeper Andreas Dahle er ute med skade, men snart tilbake.

Trener torsdag og fredag

Oppkjøringen før årets sesong har også blitt noe hemmet av at ferier har kommet tett, og derfor stykket opp treningstiden. At man har manglet lufthallen har ikke hatt stor betydning, både på grunn av vær, og på grunn av at traktorgruppa har ryddet banen når laget har hatt behov for det.

Torsdag og fredag er det siste trening før møtet med Innstrandens.

– Vi har trening i dag og i morgen, vi må kjøre litt kampforberedende og formasjonstrening. Det blir et valg om vi skal spille med tre eller fire bak, det må vurderes, og vi må se litt på hva vi har tilgjengelig. Vi har ofte spilt med tre bak, og er vant med det. Men vi har ikke gjort det på a-lagsnivå ennå, sier treneren.

Spilletid for yngre spillere?

Til lørdagens kamp kan det også bli spilletid for a-lagets yngste spillere, femtenåringene August Kildal og Eskil Svartis.

– Begge kom inn litt i fjor, og har gjort det bra i treningskamper. Det er derfor de er med. De er med i helga, og det kan godt hende at i alle fall en av de får starte, sier han.

Ediassen venter sterk motstand i år.

– Vi er i 4. divisjon i år, og vi er fortsatt i HeSa. Dette er jo gamle 3. divisjon, så det er ikke noe svakere enn tidligere 3. divisjon. Vi forventer tøff motstand, og vi er nok den minste klubben når det kommer til ressurser og befolkningsgrunnlag. Vi må bare gi det beste vi har, mener han.

Seriestart 6. divisjon

Det er seriestart også i 6. divisjon denne uken. Bindal gjør comeback i Trøndelags-avdelingen med A-lag og åpner borte mot Bangsund fredag. I Helgelands-avdelingen tar Sømna imot Hemnes søndag. BILs dame- og juniorlag starter også serien søndag henholdsvis hjemme mot Bossmo  og borte mot Sandnessjøen.