Det opplyser ordfører Britt Helstad (Ap). Ifølge Helstad er arrangementet et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fagforbundet. De tre aktørene har alle til felles at de er imot regjeringens beslutning om å tvangssammenslå Bindal inn i nye Ytre Namdal-kommune sammen med Nærøy, Vikna og Leka.

—Vi har ikke hatt 1.-maiarrangement i Bindal siden Bindalsbruket gikk konkurs. I fjor bestemte vi imidlertid på årsmøtet i Arbeiderpartiet at vi skulle blåse liv i dette igjen. Vi tok kontakt med Ap for å få en taler, og fikk Lisbeth Berg-Hansen, sier Helstad.

Så kom meldingen om tvangssammenslåing, og der har Senterpartiet gått hardt ut med støtte til kommuner som skal slås sammen mot sin vilje.

—De har vært veldig på banen, så vi kontaktet lederen Trygve Slagsvold Vedum og han stiller opp, sier ordføreren.

Paroler er ennå ikke laget, men det ligger an til at arrangementet vil ha fokus på kommunens protest mot tvangssammenslåing.

—Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet har sagt at de vil reversere dette hvis de kommer til makta, så vi er fornøyde med å få begge disse til Terråk, sier Britt Helstad.

Hun presiserer at Bindal har valgt å stå alene.

— Der har vi noe til felles med Senterpartiet, som mener at kommunene skal få velge selv, sier ordføreren, som håper på bra oppmøte 1. mai.

—Vi håper det også kommer folk utenbygdsfra for å være med på dette, sier hun.