Kantina på Brønnøysundregistrenes bygg på Salhus har vært stengt en tid. Årsaken er litt utenom det vanlige.

– Før påsken oppdaget vi mus i lokalene på Salhus. Det var såpass intenst, og i forbindelse med kantina, at vi valgte å holde den stengt for å finne ut hvor de kom fra, og hva problemet skyldes, sier avdelingsdirektør for virksomhetsstøtte, Jan Tore Nilsen til BAnett.

Bol i annen del av bygget

BAnett er kjent med at dette er et problem som har vedvart i lokalene på Salhus over noe tid. Ifølge Nilsen har det vært arbeidet med problemet, og man har en teori om hvor de kommer fra.

– Vi mener at det må ha vært et bol i en annen del av lokalene enn de vi disponerer. Vi regner med at kantina kan bli klar igjen til fredag, sier han.

Må være under kontroll

Det forutsetter at problemet er under kontroll.

– Om det ikke oppdages noe nytt, og det har vært stille etter påske, så åpner vi nok på fredag regner jeg med.

– Er det riktig at folk har måtte spise på kontorene sine, og uten tallerkener?

– Jeg regner med at det er noen som har tatt med mat hjemmefra, mens andre kanskje har spist i kantina i sentrum, svarer han.

Spiserom - ikke kantine

Presseansvarlig Frode Nordfjellmark ved Brønnøysundregistrene presiserer at selv om noen omtaler spiserommet ved registrenes lokaler på Salhus som en kantine, så er det altså et spiserom.

- Vi har bare én kantine, og den er i hovedbygget ved kaia i sentrum. Ved bygget på Salhus har vi et spiserom det er plasseres ut mat som lages ved kantina i sentrum. Rommet er ikke stengt, men vi har stanset utplassering av mat der midlertidig, sier Nordfjellmark.

Han opplyser at matleveransene starter opp igjen fredag, etter planen.

- Vi har gjennomført flere tiltak, blant annet desinfeksjon. Mattilsynet har vært involvert, og vi har fulgt alle råd vi har fått. Det er klart for matservering igjen fredag, sier Nordfjellmark.