Tirsdag melder BodøNu at Eurospar på Hunstad i Bodø åpner nettbutikk for dagligvarer. Butikken er den første i Nord-Norge som tar del i kjedens satsning på netthandel, og ordningen innebærer at kunder kan handle i den lokale Eurospar-butikken, betale for varene, og kan plukke den opp ferdig pakket i butikken, eller få dem hjemkjørt for et tillegg i prisen.

Vurderer sterkt

Daglig leder Alf Johan Breivik ved Eurospar i Brønnøysund kjenner Renita Alme, som er kjøpmann hos Eurospar på Hunstad godt, og liker ideen.

– Dette er noe jeg vurderer sterkt.

Lurt for eldre

På spørsmål om hvorfor han vurderer det, svarer han:

– Jeg driver også butikk på Vega, og der ser vi hvor mange eldre som ikke får handlet. Så er spørsmålet hvor mange eldre som får til å bestille på nett, det er en utfordring. Kanskjekan hjemmehjelp bistå dem med å bestille, sier han.

Hente, eller få hjemkjørt

Han tror også at konseptet kan appellere til folk som har dårlig tid.

– Da kan  varene kan være ferdighandlet og betalt når du kommer fra jobb, og du bare henter dem hos oss, eller så leverer vi, sier han videre.

Avventer erfaringer

Samtidig understreker han at dette ligger fremover i tid, og at man i første omgang vil følge nøye med på hvilke erfaringer man gjør seg på Hunstad.

– Jeg tror at vi avventer litt og ser hvordan det fungerer der. Jeg er veldig spent på utviklingen der. Det virker som om folk vil ha det mer lettvint, og jeg tror at mange er interessert i at varene er ferdighandlet når de kommer fra jobb. Vi får se, jeg skal verken love eller avkrefte noe. Det er i alle fall veldig spennende, og så langt fungerer konseptet veldig bra i Norgesgruppens butikker, mener han.

Kunden ser varebeholdningen

Han forteller også at man har såpass god kontroll over hva man har tilgjengelig, at kunden slipper å kjøpe varer som er utsolgt.

– Utviklingen er kommet så langt at om kunden sitter og bestiller varer, og vi for eksempel er fri for karbonadedeig, så får du alternativ opp. Om du hadde planlagt å kjøpe karbonadedeig fra Gilde, så får du kanskje opp alternativ om å kjøpe karbonadedeig fra First Price. Du får også beskjed om det helt er fritt. Du er rett og slett «online» med vår varebeholdning, forklarer han.

Han legger til at de butikkene som allerede har begynt med ordningen ellers i landet, blant annet i Oslo, Stavanger og på mindre steder, er rimelig fornøyde.