Naturstien har fått hundrevis av brønnøyværinger og feriefolk opp av sofaen og ut i naturen hver skjærtorsdag nå i 20 år. Ofte har det imidlertid, som deltakere med noen stier under beltet vet, vært relativt dårlig vær. Turfolket har strevet seg igjennom stort sett alle former for nedbør de siste årene, det være seg sideregn, nedoverregn, oppoverregn, regn med sludd, snø med regn og så videre.

Endelig godvær

Denne skjærtorsdagen var det jubileum, og da åpnet skydekket opp for å gi plass til blå himmel og perioder med strålende sol. Litt kjølig var det, men i denne sammenhengen er jo det en bagatell. Kaffemester Trond Sverre Horn har stått på Lundstranda og kokt bålkaffe i alle år. Denne skjærtorsdagen var smilet imidlertid ekstra stort.

—Endelig godvær! Dette har vi fortjent, sier Horn, og myser mot solen.

Han begynte med én liten kjele, den gangen noen titalls mennesker gikk naturstien. Etter hver har han blitt pent nødt til å supplere med to kjeler til – av større dimensjoner.

—Det må til når 400 mennesker skal ha kaffe! slår en av kaffegjestene fast, og får et samtykkende flir fra Horn.

Arrangørene setter pris på det gode oppmøtet.

—Det er veldig artig, og særlig det at så mange kommer hit år etter år. Jeg har sett noen turgåere i dag som har gått hvert eneste år siden starten. Det er skøy. Jeg synes også det er en fin blanding med feriefolk og fastboende her, sier Trond Sverre Horn.

På besøk fra hovedstaden

Horn er også formannskapsmedlem i Brønnøy, og sto midt i en politisk diskusjon da BAnett dukket opp på Lundstranda. Horn presiserer imidlertid at han på denne dagen forsøker å være minst mulig politisk.

—Jeg har kaffelua på i dag! Men man blir jo utfordret litt uansett da, flirer han.

Marthe Myhr får kaffe hos Trond Sverre Horn. Osloværingen er på besøk hos venner i Brønnøy, og syntes det var stas å få se naturstien på en skikkelig godværsdag.

Marthe Myhr var blant kaffegjestene. Hun bor i Oslo, og besøker venner i Brønnøy i påsken. Hun deltok på naturstien også i fjor.

—I dag var det kjempefint å gå her. Brønnøysund er et flott sted, og Horn er ekstra fint, sier hun.

På ungdomshuset Kampen var det fullt hus med sultne turgåere. Mange tok nok enten lunsj eller middag på Lund i dag.

Nå gjenstår det bare for arrangørene å telle og se om jubileumsåret også gir ny deltakerrekord.