Gjestene var klart best i første omgang og ledet 1-0 til pause etter scoring av Adem Güven.

Saltnes kom inn

Glimt-trener Aasmund Bjørkan tok grep i pausen, og lyktes godt med det. Ulrik Saltnes kom inn på sentral midtbane for den spanske nyervervelsen José Ángel til andre omgang, og brønnøyværingen var involvert i 2-1-målet.

Trond Olsen utlignet til 1-1 tre minutter etter sidebytte. Innlegget kom fra Jens Petter Hauge, som kom inn for Thomas Drage. Mosjøværingen kom også til Glimt i vinter. Fem minutter senere bommet lånespiss Kristian Opseth Fardal på straffe. Sogndalingen gjorde opp for seg med å score to mål de neste ti minuttene, slik at det sto 3-2 midtveis ut i andre omgang. KIL kom mer med på slutten igjen og Adem Güven satte inn sitt andre mål for dagen til 3-2 i det 90. minutt. Gultrøyene slapp med skrekken, så Ulrik Saltnes & Co. kunne juble for seier i serieåpningen.

- Godt tegn

- Ja, det var gøy, kommenterer Ulrik Saltnes til BAnett.

- Utrolig godt tegn og ikke minst viktig at vi klarer å vinne på en dårlig dag. I mot slutten vises det godt at vi er et lag som de siste årene ikke har vunnet så alt for mange kamper. Vi ble preget av å ha en ledelse mot slutten, og stenger ikke av kampen som vi burde.

Glimt rykket som kjent ned fra Tippeligaen i fjor. Målet for årets sesong er krystallklart.

- Vi skal rett opp igjen, sier 24-åringen fra Brønnøysund.