Som regel er det kjedelig fôr som tilbys på bilferjene langs kysten. Mye halvfabrikata fra fryseren, som varmes i mikrobølgeovn.

På bildekket er det hengt opp store bannere som averterer hjemmelagde pølser og fersksmurte baguetter. Trappa opp til salongen er dekorert med lovnaden «hjemmelaget lapskaus» og «serveres på ti sekunder». Ikke noe tull her, altså.

BAnett betaler 75 kroner for en prosjon lapskaus. Lapskaus kan være både det ene og det andre, og en så lav pris bør normalt antyde et kjedelig produkt.

Heldigvis kan vi konstatere at dette ikke er et kjedelig produkt. Her er det ikke brukt pølser for å holde kostnaden lav, men skikkelig saltkjøtt. Ikke er det for fett heller, eller seigt. Dette er et godt tegn.

Det er godt, det er nok av det, og det har riktig pris. Men kanskje en tallerken hadde vært på sin plass? Foto: Simon Aldra

Grønnsakene er gode, gulrot-bitene har ørlite tygg, og smaken er god. Noen vil nok foretrekke litt mer pepper, vi syns den er krydret akkurat slik den skal være. Med halvfabrikata er fristelsen ofte å ha i mye salt, slik at maten skal holde seg lengre, det er ikke noe problem her.

I det store og hele er dette veldig godt, og noe som nok vil gå ned på høykant blant alle turistene i sommer. Prisen er spot on. Porsjonensstørrelsen er dessuten der den skal være.

Om vi skal trekke for noe er det kanskje en idé å servere lapskausen på en skikkelig tallerken, og ikke bare i en papp-beholder.

Holder kvaliteten seg fremover går Fjordcafe mot en gyllen sommer, med mange solgte porsjoner lapskaus. Det blir penger av sånt, selv med magre 75 kroner om gangen.