På møtet i Vevelstad næringsstyre onsdag ble det utdelt til sammen 86.200 kroner.

Visthus rorbucamping v/Hilde Elise Pedersen fikk 25.000 til utvikling av ny hjemmeside.

Prinsipiell avklaring om IKT-støtte

Reiselivsbedriften søkte om 63.500. Det tilsvarer 50 prosent av kostnadsoverslaget i søknaden som er på 127.000 kroner (eks. mva). Det er ifølge søker utgifter til manusproduksjon, fotograf, oversettelse, webdesign, programmering og lisensavtale.

Næringsstyret utsatte saken da den kom til behandling første gang, for å avklare retningslinjer for slike tildelinger.

"Kommunen må gå nærmere gjennom støtteordninger innen området IT og hjemmesider, og vurdere om støtte til fellesløsninger er et mere rettferdig alternativ overfor bedriftene", heter det i vedtaket fra januar.

Da saken kom opp igjen denne uken ble det vedtatt føringer for slik tildeling på inntil 30 prosent av søknadssumen, oppad avgrenset til maksimalt 25.000 kroner.

Søkanden fra Vishus rorbucamping v/Hilde Elise Pedersen ble deretter tatt opp til behandling, og det ble innvilget 25.000.

Familiebedriften Visthus rorbucamping ble etablert i 1992, og er en av kommunens største reiselivsbedrifter. Hjemmesiden www.visthus.com er aktiv i dag, men søker opplyser at den er ikke oppdatert i påvente av ny. Det er valgt samme produsent som laget hjemmesiden til VisitVevelstad, så den vil få få samme design som www.visitvevelstad.no. Det blir engasjert en person til arbeidet, framgår det i søknaden.

Nytt solarium

Thunheim salong v/Ingrid Andreassen fikk innvilget søknaden om 26.200 kroner i støtte til innkjøp av solarium.

Ingrid Andreassen har drevet Tunheim salong siden 2002. Foto: Erlend Kjernli

Solariet er nå utdatert og ikke lenger godkjent. For å opprettholde dette tilbudet til befolkningen i kommunen må det investeres i nytt utstyr.

Kostnadsoverslaget er på 34.971 kroner.

I innstillingen viser rådmannen blant annet til Rundskriv H-16/98 – Retningslinjer for bruk og tildeling av kommunale næringsfond.

"I vurdering av søknaden er det vektlagt det tilbud søkeren gir til befolkningen. I tillegg gir tilbudet ekstra inntekt til frisørsalongen, noe som kan være med på å opprettholde arbeidsplassen. Videre i punkt 5 – utmåling av lån og tilskudd: Ved prosjekter som bedrer kvinners og ungdommers sysselsettingsmuligheter samt ved nyetableringer kan det gis inntil 75 % støtte."

"På denne bakgrunn, og at det er viktig å støtte opp om etablert virksomhet, innstilles det positivt på at støtte innvilges med inntil 75% av prosjektets kapitalbehov, begrenset oppad til kr. 26 200."

Turistinformasjon på bygdetunet

Vevelstad bygdetun søkte om og ble tildelt 35.000 i støtte til drift av kommunens turistinformasjon i turistsesongen 2017.

Avdelingsleder Arp Scmidt opplyser i søknaden at "tilskuddet blant annet skal brukes til å garantere en bra nok bemanning for å effektivt ivareta funksjonen som turistinformasjon".

Bygdetunet Skal drive turistinformasjonen i Vevelstad. Foto: Jøran Horn

Bygdetunet fungerte som turistinformasjon i 2014 og 2015, og fikk støtte på henholdsvis 30.000 og 35 000. Det ble ikke gitt støtte i 2016.

"En turistinformasjon har stor betydning for kommunen, og vil ha store positive ringvirkninger. Det forutsettes at det gis en god informasjon om alle relevante reiselivsaktører, og om de tilbud i kommunen som ønskes markedsført. Bygdetunets beliggenhet er et naturlig stoppested langs Fylkesvei 17, og mange som står i ferjekø legger turen innom", framgår det i rådmannens innstilling.