BIL og Stålkameratene er i gang med første kvalifiseringsrunde i Norgesmesterskapet i fotball. Kampen spilles på gamle Moheia i Rana, med avspark klokken 14 søndag.

Fra kampen (oppdateres live fra kampstart klokken 14.00):

Dommer: Kim Hauvik, linjedommere Geir Rådmannsøy og Edvard Kaspersen - alle Sandnessjøen.

• 3 minutter: Kampens første farlige angrep. Stål får corner, blir ingenting av.

• 4 minutter: Stor sjanse, BIL. Skudd like utenfor. BIL får corner. Det er sterk vind, byger i kastene og vanskelige forhold på banen akkurat nå.

• 5 minutter: Ny corner til BIL. Bakre stolpe. Frispark til Stål.

• 17 minutter: Stål gjør et bytte. Fossmo ut, Bjørklund inn. Spillet bølger fram og tilbake - ingen store sjanser.

• 26 minutter: BIL har corner. Ingenting farlig, BIL mister ballen. Ingen store sjanser. Stål går rett i angrep, men det blir utspill til BIL.

• 31 minutter: Frispark fra 18 meter for Stålkameratene, på siden av 16-meteren. Null problem for Tommy Horn i mål. Banespillet er jevnere etter en periode med Stål-overtak.

• 32 minutter: Nytt Stål-angrep, men ballen går over dørlinja til utspill. Kampen preges av vinden, det er vanskelig å slå pasninger å få kontroll på ballen. Stillingen er fortsatt 0-0

• 33 minutter: Frispark til BIL på midtstreken. Det blir en sjanse for BIL, men skuddet er for dårlig.

• 35 minutter: BIL får frispark inne på Ståls halvdel. Vanskelig å sette i gang, ballen vil ikke ligge i ro. BIL forsøker å bygge opp et angrep, men et forsøk på gjennombruddspasning går over dørlinja til utkast for Stålkameratene.

• 36 minutter: Gult kort til Stålkameratenes Fredrik Rise, for kjeftbruk.

• 37 minutter: Gult kort igjen til Stålkameratenes Jakob Horseng, frispark til BIL.

• 38 minutter: BIL frampå på kanten, legger et innlegg. Altfor dårlig. Utspill fra Ståls keeper.

• 42 minutter: Stål er farlig frampå, avslutter et angrep med skudd i tverrliggeren. Fortsatt 0-0.

• 43 minutter: BIL angriper, men Stål avverger og tar tilbake ballen. Det har ikke vært et klart overtak til noen av lagene så langt i omgangen, begge lag har hatt gode perioder.

• 44 minutter: BIL er inne på Ståls halvdel igjen, men nok en gang blir det brytning og Stål kontrer. Innlegg foran BILs mål, men ingen til stede. BIL går rett i angrep, stormer fram på kanten, innlegg, men vinden tar ballen igjen og det fisler ut i ingenting.

• 45 minutter: Dommeren ser på klokken. Stål har ballen på kanten, innlegg, men ballen når ikke fram til Ståls angripere foran mål. Vinden har løyet litt, slik at forholdene nå er noe bedre på banen.

• 46 minutter: BIL har frispark på egen banehalvdel. Spiller fram. Stål bryter, og går rett i angrep. Nok et forsøk på gjennombruddspasning blir for lang og BIL overtar. Dette blir det siste som skjer i første omgang, da dommeren blåser for pause.

Pause

• 46 minutter: Stål har corner. Ballen spilles ut av forsvaret, men så inn igjen i feltet. Tommy Horn avverger. Ingen bytter i pausen. Frispark til Stål, blir brutt av BIL

• 47 minutter: Spillet bølger fram og tilbake. Begge lag forsøker å bygge angrep. Men det virker å være lite planlagt. Stål spiller nå stort sett på egen banehalvdel.

• 50 minutter: Stål går i angrep. Skudd rett over fra 16 meter. En av de bedre avslutningene så langt i kampen.

• 55 minutter: Nok et godt skudd fra Stål, keeper redder og får slått til corner. Den ble det ingenting av.

• 56 minutter: BIL går i angrep, men blir brutt. Lagene bytter på ballen.  Stål tar ballen og går i angrep. Avsluttes med nok et skudd rett over BILs mål. Stål har et lite overtak i kampen nå.

• 57 minutter: Skummelt innlegg foran BILs mål, men avverges.

• 63 minutter: Spillerbytte for BIL. Adrian Sandvik går ut, inn kommer Eskil Svartis.

• 64 minutter: BIL går i angrep, men et dårlig innlegg gjør at sjansen forsvinner.

• 65 minutter: Mulig skade på en stål-spiller, men dommeren vinker spillet videre.

• 67 minutter: Spillerbytte Stål: Jakob Horseng går ut, inn kommer Ole Martin Akselsen.

• 68 minutter: BIL biter seg fast på Ståls banehalvdel, men kommer ikke helt fram.

• 70 minutter: Scoring til Stålkameratene. Innlegg fra høyresiden går til William Rise, som avslutter utagbart for Tommy Horn i mål. 1-0

• 71 minutter: Stål har etablert seg på BILs banehalvdel, og fester grepet på kampen. Lar ballen gå langs bakken.

• 72 minutter: Nok et Stål-angrep, innlegget går ut til corner. Den går over alle, og BIL overtar ballen.

• 77 minutter : Straffe til Stålkameratene. Stian Celius scorer sikkert.

• 77 minutter: To bytter for BIL: Inn kommer Fredrik Dahle Moe og Suhaib Mahdi Samatar

• 85 minutter: Bytte for Stålkameratene: Ut gikk William Rise og inn kommer Christoffer Haaberg. BIL har kommet bedre inn i kampen.

• 86 minutter: BIL får corner, men ballen går ut til kast. Lite planlagt spill nå.

• 87 minutter: Tommy Horn klarerer ballen nesten midt på egen banehalvdel med hodet.

• 90 minutter: Kampen over. Det blir 2-0 til Stålkameratene.

Kunstgresset på Moheia, like før kampen. Foto: Terje Olsen