Sømna kommune har lyst ut sommerjobb for ungdom i Grønn sektor, og responsen har ikke uteblitt. I postlisten er det nå 39 søkere registrert på sommerjobbutlysningen.

-Vi ser stor interesse fra ungdom som ønsker seg sommerjobb. Søkningen til grønn sektor har vært stabilt høy de siste årene. Det er ikke så lett å få seg sommerjobb i Sømna, for næringsspekteret er ikke så bredt. Spesielt for de under 18 år er det begrenset, sier nærings og kultursjef Ben André Graven.

Han har mulighet til å ta inn 8-10 ungdommer som hver får 14 dagers jobb. Men Graven har som målsetting å sysselsette enda flere.

-Vi vil få flest mulig av ungdommene ut i arbeid. Nå jobber vi med næringslivet og ser oss rundt ellers i kommunen for å finne tilveie arbeidsoppgaver. I går kveld var jeg på bondepub og presenterte for bondelaget den store bunken søkere vi har fått. Kommunen har ikke så mange stillinger å tilby, så skulle det være noen i bondelaget som trenger arbeidskraft så har vi tilbydd dem å se i vår søkerbunke, sier Graven.