En taxisjåfør på Sør-Helgeland er ilagt en bot på 5.000 kroner til statskassen etter å ha blitt siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 271a, første ledd nr 1 "for ved grov uaktsomhet å ha skaffet seg eller andre en uberettiget vinning ved å fremkalle, styrke eller utnytte en villfarelse, rettstridig forlede noen til en handling som voldte fare for tap".

Det var fornærmede som begjærte påtale. Grunnlaget for boten er at drosjesjåføren i perioden juni til desember 2014 ved gjentatte anledninger mottok kontant betaling fra fornærmede. Det passasjeren ikke visste, var at taxisjåføren også belastet hennes bankkort med tilsvarende beløp som kontantbeløpet.

Ved tre anledninger denne høsten mottok sjåføren også betaling fra fornærmede, enten via bankkort eller kontant, hvor hun hadde frikort og turene uansett skulle belastes Helgelandssykehuset ved Pasientreiser.

- Som følge av den beskrevne atferd ble fornærmede urettmessig fakturert og/eller dobbeltfakturert totalt kroner 17.643, heter det i forelegget fra Politimesteren i Nordland.