Krafttak mot kreft er en innsamling i regi av Kreftforeningen, og årets innsamling skal gå til å gjøre livet lettere for de som er syke, men ikke kan helbredes.

Torsdag forrige uke gikk til sammen 70 russ med innsamlingsbøsser i forskjellige områder i Brønnøy, Velfjord og Vega.

Håper å utfordre rekorden

— Vi begynte med utdeling av bøsser like før klokken 17, og de siste var tilbake like etter klokken 20.30. Vi hadde russ som gikk her i byen, i tillegg til at det var noen som gikk i Velfjord og på Vega. På Vega hadde vi et godt samarbeid med Frivillighetssentralen, og de hjalp til med å arrangere der, sier Runa Laumann Vedal, som sammen med Lone Hagen Okstad er aksjonssjef i russestyret ved Brønnøysund videregående skole.

Årets innsamling er godt i gang, men tangerer ennå ikke rekorden fra i fjor - 160.000 kroner.

— Vi har samlet inn 122.061 kroner, denne summen er alt det vi fikk inn i bøssene fra Brønnøysund, Vega og Velfjord, i tillegg til at vi har kjørt en innsamlingsaksjon på nett, og informert om en Vipps-konto som ble flittig brukt av de som ikke hadde mynter eller kontanter å gi når vi gikk rundt på aksjonsdagen, forteller aksjonssjefen.

De har vært i kontakt med flere næringslivsaktører, og har allerede fått tilsagn om 15.750 kroner. De tangerer altså rundt 140.000 kroner nå. Samtidig håper de at flere næringslivsaktører blir med på en siste innsats for å utfordre rekorden fra 2016.

— 140.000 kroner er i alle tilfeller veldig imponerende - og nærme rekorden!

Rekord i Nordland

For Nordland sin del har årets Krafttak mot kreft allerede satt rekord.

— Med 95 prosent av gjennomførte aksjoner i Nordland, har Nordland allerede ny innsamlingsrekord! slo kommunikasjonsrådgiver Daggi Helling fast før helgen.

Engasjerte russ, frivillige, samt ildsjeler har til sammen samlet inn 2.130.000 kroner!

— Det er ikke lett å sette ord på hvor takknemlig vi er for det engasjementet som vises. Ord blir rett og slett fattig. En stor kraft-takk til alle som har gitt av sin tid, det være seg russen, lag og foreninger. En stor kraft-takk til alle de kreftrammede som har stått fram med sine ekstremt personlige historier, for å sette fokus på kreftsaken. En stor kraft-takk til alle som har donert penger på bøsser, og/eller via Vipps eller digitale innsamlinger. Vi ønsker også å takke media for det store samfunnsansvar dere viser, igjennom å synliggjøre engasjementet for kreftsaken. Pengene som er samlet inn skal gå til forskning på livsforlengende behandling og tilbud til alle som må leve med kreft resten av livet. Målet er at de som er rammet skal få så mange gode år som mulig, med best mulig livskvalitet, både for den som er syk og for deres pårørende. Vi i Kreftforeningen lover å forvalte pengene godt, sier Randi Børresen, distriktssjef ved Kreftforeningens distriktskontor i Tromsø.