BIL - KOLVEREID 2-1 (1-1)

0-1

1-1 Jørgen Sebaster Rodal

1-2 Tobias Lund Korsgaten

-Jeg er bare fornøyd at vi er begynt å spille kamper. Neste helg får vi cupkamp mot Stål, og vi skal benytte kampen til å fortsette å trene på strukturen før seriestart. Vi har flere treningskamper planlagt også, så vi skal være klar i slutten av april, sier trener Alexander Ediassen etter dagens treningskamp mot Kolvereid.

Det ble en sur start for det nye A-laget i snødrev og vind. Men gutta spillte ballen i mål og kunne gå seirende inn i varmen etterpå. Trener Ediassen mener imidlertid resultatet kunne blitt enda bedre.

-Førsteomgangen er veldig mye ball, men vanskelig i kraftig motvind. Kolvereid scorer på en corner, og det er stort sett den eneste sjansen de hadde i hele kampen. BIL tar helt over, men vinden gjør det vanskelig. Jørgen Sebaster Rodal gir fortjent utligning etter et godt skudd fra utenfor 16-meteren. I andre er det overkjøring i ti-femten minutter, så blir det veldig statisk i siste tredel. Kolvereid ligger lavt og vi har som i første ballen omtrent hele tiden, men som sagt, blir lite trussel i bakrom og i mellomrommet. Tar ledelsen bare minutter ut i omgangen, og Espen Øverås har tre sjanser alene med keeper, i tillegg har blant annet Suhaib og Isak store sjanser som de ikke setter, kommenterer Ediassen.  Han ser at forholdene i  førsteomgangen gjør det vanskelig.

-I tillegg gjør vi ikke helt som vi har planlagt i forhold til de bevegelsene vi ønsker å se på siste tredel, noe som igjen gjør at vi blir spillende mye på tvers. Vi har så vidt fått spilt ellever dessverre, men dette vil komme seg etter hvert. Ny formasjon gjør også at ting tar litt tid. Vi mangler også tre av våre beste spillere, og klart det gjør noe med rytmen under disse forutsetningene, konstaterer han.

-Hva kan vi forvente oss av det nye A-laget denne sesongen. Er det mange nye spillere som nå skal prøve seg?

-Man kan forvente seg et ungt lag som i fjor, og vi har flere spennende spillere som vil få vist seg frem både i starten og utover sesongen. I tillegg vet vi jo at det blir noe svinn etter sommeren, så flere vil få sjansen. Eskil Svartis (15) startet sin første a-kamp idag og jeg synes han var en av de beste ute på kunstgresset idag. Smart i presset og gode valg med ballen. Brayn Musoni i mål spilte sin første kamp for a-laget og var god offensivt med trygge og solide pasninger. Nå skapte ikke Kolvereid noe bortsett fra dødballer i første som ble farlige grunnet vinden, så han fikk vel ikke vist frem keeperferdighetene defensivt, sier Ediassen.