Bassengforslag

Onsdag kveld avholdt Brønnøysund Idrettslag sitt årsmøte i BILs klubbhus.

BIL-leder Espen Slotvik presenterte hallplanene i detalj for de oppmøtte, og slapp også ei «bombe», som nok kom overraskende på noen av de oppmøtte, nemlig at man har sett på et konsept til hallen der man også inkluderer et basseng. Dette må delvis forstås i en kontekst der samfunnshuset helt frigjøres av den nye hallplanen til kultur, mens all idrett for både skolene og idrettslaget flyttes til den nye hallen. Ideen bak å også inkludere et basseng i den nye hallen er, kort fortalt, å flytte også svømmeundervisning ut av samfunnshuset.

Det er i prinsipp mulig å inkludere et basseng i den lille hallen.

Dette er fordi fotballhallen vil ha en viss høyde, siden det skal sparkes fotball inne i den. Da skal det la seg gjøre å legge et basseng i første etasje, og å legge håndballbane, garderober og andre fasiliter i en andre etasje, på et nivå over bassenget. Det er i alle fall teorien i konseptet som ble presentert.

Det er også på det rene at dette vil øke kostnaden på prosjektet vesentlig.

BIL-kaka (i anledning at laget er 100 år i 2017) ble ikke helt oppspist. Det springende spørsmålet videre blir om den kommunale budsjett-kaka ikke blir helt oppspist. Foto: Simon Aldra

– Vi har spurt kommunen om det ikke ville være en idé med et svømmeanlegg. Dette er en mulighet, men det vil være en politisk prosess der kommunen må vurdere om dette er mulig, og om man har økonomi for et slikt prosjekt, sa Espen Slotvik.

Realistisk bassengprosjekt?

Han tegnet et mentalt bilde av en hall med store glassvegger, som ga utsikt mot Svarthopen.

– Dette er kanskje det mest realistiske bassengprosjektet som er lansert på mange år, sa han.

Han peker videre på at det kan være dyrt å beholde dagens svømmeanlegg.

Vil ikke presse kommunen

Samtidig understreker han etter møtet overfor BAnett:

– Vi er veldig opptatt av å ikke legge noe press på kommunen. Dette er bare en idé til et konsept, sier han.

Stålhallen er anslått å koste 20 millioner. Etter forsikringsoppgjøret med airdomen sitter BIL igjen med en nedbetalt kunstgressbane og aggregat som kan gjenbrukes. Slotvik anslo mandag dette til å ha en verdi på rundt åtte millioner kroner. Man har også tre millioner i egenkapital til «Torghatten arena». Prosjektet kan få maksimalt åtte millioner i tippemidler, mener Slotvik.

– Idettslaget kan ta opp et byggelån, men vi trenger hjelp til toppfinansieringen på ni millioner, sa Slotvik på mandag.

Slotvik diskuterer med Torstein Moe etter møtet. Foto: Simon Aldra