– Veien ble åpnet 17.05. Det kan være noe mindre oppryddingsarbeid, men den er åpnet for trafikk, sier seksjonsleder for drift- og vedlikehold hos Statens vegvesen, Lars Petter Kaski, til BAnett klokken 19.

Tok ned steiner fra fjellsiden

I 14.30-tiden opplyste seksjonsleder for drift- og vedlikehold Lars Petter Kaski i Statens vegvesen at åpningstidspunktet forskyves, men ikke så mye.

– De driver og tar ned de siste steinene og blokkene på sida, og jeg regner med at det skal lastes ut og ryddes. Da blir nok veien åpnet i løpet av kvelden. Foreløpig sier jeg tidlig i kveld, de jobber på spreng, og det blir åpent når det blir åpent, og jeg vil ikke gi noe tidspunkt, sier han.

Håpet på ettermiddagen

Byggeleder Arnt Fagerli hos Statens vegvesen opplyste tirsdag i 09.30-tiden at Tosenveien antakelig åpnes igjen i løpet av ettermiddagen.

– Vi regner med at det blir i løpet av ettermiddagen, men jeg ønsker ikke å si et konkret tidspunkt nå - mye kan skje, sier Fagerli.

4-500 kubikkmeter stein

Vegvesenet har hatt geolog i området, og har fått en vurdering av raset og en plan for å sikre området.

– Vi må renske og fjerne en del stein oppe i fjellsiden. Vi har sprengt og pigget en del stein, en del av massene fra dette har vi brukt for å lage vei opp i skjæringen slik at vi når de siste steinmassene som ligger der oppe, sa Fagerli.

Han anslo at 400-500 kubikkmeter stein raste ut natt til mandag.