I 2015 skrev han Next to you for Jenny-Langlo, Idol-vinneren fra 2011.

I 2013 skrev han vinnerlåten i den norske finalen. Senere tok Margaret Berger 4.plassen i den internasjonale finalen i Malmø med I feed you my love.

Men nå skal han altså stå på scenen selv. Den norske finalen finner sted lørdag i Oslo Spektrum.

Det gjør han sammen med den samiske artisten Elin Kåven. Låten heter First Step in Faith/ Oadjebasvuhtii

Gammel drøm

– Jeg har lenge hatt en drøm om å gjøre noe med joik blandet med elektronisk musikk, og fant Elin Kåven på youtube. Jeg elsket det hun gjorde og kontaktet henne. Hun ville gjerne prøve på et samarbeid. First Step In Faith er første låten som vi skrev i lag i samme rom. Vi gjorde en online først. Men dette som altså ble Grand Prix-låt, føler vi noe helt spesielt for.

– Hvorfor?

De utviklet låten videre innen en sjanger de kaller electrojoik. Urkraft og nye trender skal forenes.

– Vi laget et band kalt Elin & the Woods. Navnet ble til etter at Elin gjentatte ganger sa «Jeg må ut å snakke med skogen før jeg bestemmer meg».

Stor sak

Og produksjonen av låten er ikke akkurat liten.

– Jeg kom på underveis at jeg ville lage en berg-og dalbane. Forsiktige og mystiske vers etterfølges av refreng så stort som livet selv. Oslo Gospel Choir ble med på å synge. Et joike- også. Vi blir 25-30 personer på scenen i Oslo Spektrum. Det blir stort. Sånn som verden er blitt, trenger vi en slik låt. Det er på tide med noe annet enn tyggegummipop. Dette er en av de største produksjonene jeg har gjort.

Egentlig skulle han ikke på scenen selv.

– Men så ble det slik likevel. Det har vært veldig gøy å være låtskriver to ganger. I tillegg å komme på scenen er ekstra artig.

  • Den internasjonale finalen er i Kiev i mai. 43 land deltar i år. Dette er tangering av rekordene fra 2008 og 2011