Akkurat det er sant, men samtidig skal det nevnes at kineser-frontfigur Ulf Risnes faktisk spilte på Kred som solo-artist for en rekke år siden.

– Jeg lurer på om det var åpningen av Kred? Men aldri som Tre små kinesere, så det er på tide. Vi har vært over alt, men akkurat på kyststripa har vi ikke vært så mye, sier han til BAnett.

Han og bandet spiller på Kred i Brønnøysund lørdag kveld.

Risnes er ute i skisporet i Bymarka rundt byen (les: Trondheim) da BAnett ringer ham.

– Ja, det er herlig. Jeg går på ski med min frue, og har hatt en liten pause. Men nå ha vi begynt på bakken opp til bila, så det er derfor jeg er litt anpusten, flirer han, og erkjenner nederlaget og tar en ekstra pause for å klare å snakke.

Men lørdag skal altså skiene byttes ut med gitarer, tangenter, bass og trommer. Skal vi tro Risnes ser de frem til det.

Skal spille en tidsreise

– Hva kan publikum vente seg på lørdag?

– Vi begynte med kinseran i 1988, og har mye i reportoaret vårt, vi har jo gitt ut tolv album, og det blir sanger fra alt, sier han.

Mange artister spiller de største hitene sine først, men det planlegger ikke trønderne.

– Vi starter i nåtid og spiller oss tilbake, med alle de kjente sangene folk har hørt. Så derfor begynner vi med en helt ny sang fra plata vår «Usynlig» (2014), og så spiller vi oss bakover i tid til albumdet «365 fri» (1990). Jeg tror det blir ganske morsomt, og at det blir en snedig kurve på settet, som topper seg like før slutten, sier Risnes.

– Vi har vel plass til litt annet, vi har jo ikke bare hiter, ler han.

Lover toillprat

Han håper folk tar turen til konserten.

– Vi håper jo folk har tid til å møte opp, det er ikke hver gang det kommer et så bra band fra Trondheim, sier han med påtatt selvskryt, og legger til at han tror folk får det koselig.

– Det blir mye toillprat i tillegg til musikken!

– Og det blir ikke noen skitur i lysløypa natt til søndag?

– He he, nei, det tror jeg ikke.

Medlemmer av Tre små kinesere:

Ulf Risnes: Gitar, vokal

Kjetil Sandnes: Bass

Lars Lien: Tangenter, kor

Freddy Bolsø: Trommer, kor

Tre små kinesere skal spille sin første konsert i Brønnøysund på lørdag. De lover mye trøndersk toillprat. Foto: Pressefoto