Også for Statsbygg, som opprinnelig skulle ha ansvar for nybygget. Statsbygg har fortsatt mulighet til å legge inn anbud på prosjektet.

Ble kjent med på tirsdag

– Vil Statsbygg legge inn anbud i prosjektet?

– Som dere ble vi kjent med dette i går (tirsdag, red.anm.), altså regjeringens beslutning om å legge det ut på anbud. Om vi skal legge inn anbud har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Harald Vaagaasar Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg til BAnett.

– Hvorfor skal dette ut på offentlig anbud, ut fra Statsbyggs perspektiv?

Ikke det vanligste

– Vanligvis følger vel Statsbygg et slikt prosjekt fra start til slutt, hvorfor ikke i dette tilfellet?

– Hvordan stiller dere dere til at dere mister dette prosjektet?

– Vi betrakter det ikke sånn. Her er det gjort et godt stykke arbeid med forprosjektet sammen med Registrene. Det er ikke slik at prosjektet ikke kommer til realisering, det gjør det, men på en annen måte. Statsbygg er opptatt av best mulig og mest fleksibel bygg til best pris, ikke opptatt av om vi får eller mister et prosjekt.

Ikke et prestisjetap

– Opplever dere at dere fratas et prosjekt før tiden?

– Det vi er opptatt av er at staten får dekket sine behov for lokaler på best mulig måte, til best mulig kostnad. Det er ikke snakk om at Statsbygg taper eller vinner et prosjekt. Vi har en historisk høy portefølje av byggeprosjekter nå, som har blitt doblet i løpet av de siste to-tre årene, så det bekymrer oss ikke.

– Du oppfatter det ikke som et omdømmetap for Statsbygg at dere fratas dette prosjektet?