Tirsdag ble det klart at Brønnøysundregistrenes nybygg skal legges ut på anbud. Dette innebærer et steg i retning realisering av nybygget, men tidsrammen, lokaliseringen og andre spørsmål er ennå ikke klarlagt.

Overlykkelig ordfører

Likevel er Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen svært glad for nyheten.

– Jeg er overlykkelig. Dette har vi ventet på lenge. Vi har vært glade mange ganger tidligere fordi vi skulle få nytt registerbygg, men nå ser det ut som ei endelig løsning, sier han til BAnett.

Han hadde håpet at Statsbygg skulle bygge nybygget.

– Det er fortsatt en mulighet at de kan gi et anbud de også, så får vi se hvem som leverer det beste tilbudet, sier han.

Kastet bort mye tid

Ifølge næringsminister Monica Mæland (H) har flere tilbydere vært i kontakt med nærings- og fiskeridepartementet om nybygget.

Hanssen går ut fra at man finner gode kriterier for anbudskonkurransen, både på pris - og annet.

– Dette er en gledens dag i alle fall. Det eneste jeg føler er at vi har kastet bort mye tid, legger han til.

Kommunen må være aktiv

Næringsministeren er tydelig på at kommunen har en rolle å spille i den videre prosessen, med ansvar for reguleringsplaner og arealplaner.

– For oss viktig å være aktive i prosessene som følger, i fohold til regulering av plassen der det blir. Vi er også opptatt av at det ikke blir noen ny runde på lokalisering. Vi må gjerne se på hvor i sentrum, men vi står fast på sentrum, sier Hanssen.