Inne i gymsalen på samfunnshuset løper rundt 25 unger rundt. Det er onsdag kveld, og de balanserer på bom, slår hjul, og hopper med tilfart. Det er IL Tjalgs turngruppe som trener. Men bare en av dem. Det er nemlig flere. Totalt er det nå 96 med i turngruppa i alle aldre, som utgjør en betydelig andel av idrettslagets medlemstall, om lag 800 barn og unge.

Totalt deltok om lag 25 unger på trening onsdag. Det er over 90 medlemmer i turngruppa til Tjalg. Foto: Simon Aldra

– Turn blir mer og mer populært, vi merker økningen, sier Melissa Ekroll (14). Hun og søsteren Idalill Holm Ekroll (13) er hjelpetrenere, mamma Eva Ekroll er hovedtrener.

Får gjøre mye

Siden hovedtrener trenger hjelp bidrar de. De har begge gått turn tidligere, og har bidratt som hjelpetrenere i henholdsvis to og tre år.

– Hva er det som lokker unger til turn?

– De syns nok det er artig med aktivitet, og nye ting, sier Melissa.

– Oppvisninger er også veldig artig for dem, legger Idalill til.

Mens ungene lengst unna øver på å slå hjul tar jenta i forgrunnen tilfart for et hopp. Foto: Simon Aldra

Måtte si nei

Og det er ingen tvil om at turn har slått an. Denne sesongen har det ifølge Eva Ekroll vært betydelig interesse fra første- til fjerdeklasse.

– Det var mange før, men i november måtte jeg si stopp, da var det 44 påmeldte fra første- og andreklasse. Det er i underkant av 40 som er med i første- og andreklassegruppa nå, sier hun.

Pågangen har faktisk vært så stor at de har måtte si nei til flere.

– Vi har hatt en økning på femten siden i fjor, og i tillegg har vi jo sagt nei til veldig mange. Vi har sagt at de er velkommen til høsten, og så får vi håpe at vi får bemannet opp med flere trenere, sier hun.

Eva Ekroll veileder ungene som skal hoppe med tilløp. Foto: Simon Aldra