Et tap for regionen

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) i Brønnøy har holdt fast ved at kommunene på Sør-Helgeland burde samle seg til én kommune, og mener det er et tap for regionen at Bindal nå forsvinner.

- Jeg er ikke overrasket over dette. Bindal får mange tjenester fra Trøndelag allerede, som helse og politi. Men Bindal er en kommune vi i Brønnøy og på Sør-Helgeland er stolt over. De har veldig mye ressurser som er viktig for regionen. Det er trasig hvis de nå blir borte, og Sør-Helgeland står igjen med bare fire kommuner, sier Hanssen.

Ordføreren registrerer også at sammenslåingen vil føre Trøndelag og Brønnøy mye nærmere.

- Bindal er jo en kommune som strekker seg langt inn mot Brønnøy på fastlandet. De kommer jo nesten inn i Vassbygda. Dette vil bety at vi vil komme bare et steinkast unna Trøndelag i noen områder. Det er litt merkelig, sier Hanssen.

Ville heller hatt storkommune på Sør-Helgeland

Han er imidlertid ikke kategorisk imot tvangssammenslåing av kommuner, slik som Arbeiderparti-kollega Britt Helstad i Bindal.

- Jeg mener det kan grunnlag for tvang, hvis det er faktorer som gjør at dette vil forbedre mulighetene en kommune har for eksempel til videre utvikling og til å levere tjenester, sier Hanssen.

- Er det riktig å tvinge Bindal over i Ytre Namdal?

- Du har tidligere sagt at kommunene på Sør-Helgeland burde slå seg sammen. Det ville ikke de fire småkommunene. Mener du regjeringen burde tvangssammenslått Sør-Helgeland, med Bindal, i stedet for den løsningen som nå er valgt?